08/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Το μεγάλο στοίχημα των δομών αλληλεγγύης

      Pin It

Το σπίτι της Μεσοποταμίας, της ομώνυμης κίνησης πολιτών στην οδό Πλάτωνος 13, κοντά στην παραλία του Μοσχάτου, είναι ένα από τα πετυχημένα παραδείγματα του πώς η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορούν να ριζώσουν σε μια λαϊκή γειτονιά. Εκεί λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο το Αλληλέγγυο Εκπαιδευτήριο της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας, προσφέροντας αφιλοκερδώς όλων των ειδών τα μαθήματα, από ξένες γλώσσες και ενισχυτική διδασκαλία μέχρι προετοιμασία για τις Πανελλήνιες.

 

Το εκπαιδευτήριο καλύπτει υπαρκτές εκπαιδευτικές ανάγκες, χωρίς να φιλοδοξεί να υποκαταστήσει το φροντιστήριο. Το στοίχημα της ενεργής συμμετοχής στις δομές αλληλεγγύης είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν απόψε στις 19.00 η Κίνηση Πολιτών Μεσοποταμία και η Αλληλεγγύη για Ολους, με σύνθημα «Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο».

 

Στη συζήτηση θα παρουσιαστεί το παράδειγμα των ανταποδοτικών δράσεων, τις οποίες συναποφασίζουν γονείς και μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στο «Εκπαιδευτήριο Αλληλεγγύης», δίνοντας αφορμή στις συλλογικότητες να ανταλλάξουν εμπειρίες και προτάσεις για το πώς η αλληλεγγύη γίνεται στην πράξη αμφίδρομη και συμμετοχική, καταργώντας το δίπολο εθελοντή-ωφελούμενου (πληροφορίες: mesopotamia-mosxato.blogspot.com).

 

Α.ΤΖ.

 

Scroll to top