08/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ME ΕΞΩΔΙΚΟ

Ξερίζωσαν τον «Βλαστό»

      Pin It

Νέο χώρο για να φιλοξενήσει τις δραστηριότητές του αναζητεί ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Βλαστός», αφού οι προσπάθειες που κατέβαλαν τα μέλη του για παραμονή του στον χώρο όπου μέχρι σήμερα στεγαζόταν δεν απέδωσαν καρπούς. Η νέα δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης έκανε έξωση στον κοινωνικό συνεταιρισμό από το κτίριο που χρησιμοποιούσε στην κοινότητα της Αργυρούπολης (οδός Τριπόλεως), με σκοπό να χρησιμοποιήσει τον χώρο για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

 

Παρά τις προσπάθειες των μελών του συνεταιρισμού να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές, κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, με τον δήμο να προτείνει άλλους χώρους στέγασης που «δεν πληρούν όμως τις ανάγκες της συλλογικότητας», όπως αναφέρουν από τον «Βλαστό».

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο «Βλαστός» φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια σε κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Η παραχώρηση του χώρου έγινε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, με δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη.

 

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός έχει αντικείμενο τη διατροφή των πολιτών χωρίς μεσάζοντες και κέρδη, με βάση την εθελοντική προσφορά.

 

Στην αντιπρόταση που κατέθεσαν μέλη του «Βλαστού» στον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο προκειμένου ο χώρος να φιλοξενήσει και τον «Βλαστό» και το κοινωνικό παντοπωλείο, η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική.

 

Η νέα δημοτική αρχή απέστειλε εξώδικο στον «Βλαστό» και τα μέλη της συλλογικότητας αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση να αναζητήσουν νέο οίκημα προκειμένου να συνεχιστεί η δράση τους, ζητώντας παράλληλα μικρή πίστωση χρόνου ενός μήνα μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.

 

Σ.Ι.

 

Scroll to top