08/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Πήραμε την documenta

 

Τεράστια είδηση. Η περίφημη εικαστική έκθεση documenta, που οργανώνεται από το 1955 κάθε πέντε χρόνια στο Κάσελ της Γερμανίας, στην επόμενη διοργάνωσή της (2017) θα έχει και ελληνικό χρώμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της αποφασίστηκε να πάψει να έχει μόνιμο οικοδεσπότη (το Κάσελ) και να αποκτήσει διπλή δομή. Ετσι, η 14η διοργάνωση (documenta 14) θα μοιραστεί μεταξύ Αθήνας και Γερμανίας, με την ελληνική πρωτεύουσα να είναι ισότιμος τόπος φιλοξενίας ενός εικαστικού γεγονότος που τραβάει επάνω του το διεθνές ενδιαφέρον. Τη Δευτέρα έγινε η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση (φωτ.) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Κάσελ με τίτλο «documenta 14, Kάσελ: μαθαίνοντας από την Αθήνα». Τα εγκαίνια εδώ θα γίνουν τον Απρίλιο του 2017 και στο Κάσελ τον Ιούνιο.

 

Β. Γεωργ.

 

…………………………………………..

 

Εχει καρκίνο

 

Καρκίνο έχει ο Μόρισεϊ, το αποκάλυψε σε συνέντευξή του. Το αντιμετώπισε ωστόσο με χιούμορ. «Εάν είναι να πεθάνω, τότε θα πεθάνω. Και εάν δεν πεθάνω, τότε δεν θα πεθάνω», είπε. «Τώρα αισθάνομαι καλά. Αλήθεια είναι πως σε κάποιες από τις πρόσφατες φωτογραφίες μου δεν φαίνομαι υγιής, αλλά αυτά κάνει η συγκεκριμένη ασθένεια. Αλλά δεν με απασχολεί, όταν πεθάνω θα ξεκουραστώ». Εχει κάνει ήδη και κάποιες χημειοθεραπείες. Ο Μόρισεϊ θα έρθει για συναυλία στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου, αν και οι γιατροί, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τον προειδοποίησαν να σταματήσει τις περιοδείες. Ωχ…

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

…………………………………………

 

Ζίγκφριντ Λεντς

 

Ενας σημαντικός Γερμανός συγγραφέας, ο Ζίγκφριντ Λεντς, πέθανε χθες σε ηλικία 88 χρόνων. Υπήρξε μέλος της περίφημης ομάδας 47 και της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο κόσμος». Αυτός και ο Γκίντερ Γκρας θεωρούνται οι επιφανέστεροι των συγγραφέων που οργανώθηκαν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και στήριξαν την Οστπολιτίκ του Βίλι Μπραντ. Τιμήθηκε το 1988 με το Βραβείο Ειρήνης των Γερμανών Εκδοτών (δίνεται στη διάρκεια της Εκθεσης της Φρανκφούρτης) και το 2000 με το βραβείο Γκέτε. Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά του «Εκθεση Ιδεών», «Το τρένο που δεν χαιρετούσε», «Η γλυκιά Σουλάικεν» και «Γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων».

 

Β. Γεωργ.

 

Scroll to top