08/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στόχος η πρωτιά και με διαφορά…

Αυτό αναζητούν τα στελέχη του ΑΝΤ1, που παρουσίασαν το πρόγραμμα για τη νέα τηλεοπτική περίοδο με ενίσχυση στη μυθοπλασία, σόου, μπάλα, ψηφιακό προσανατολισμό, αλλά και έμφαση στην ενημέρωση.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

 Ο Θοδωρής Κυριακού με τον Γιώργο Παπαδάκη στην παρουσίαση προγράμματος


Ο Θοδωρής Κυριακού με τον Γιώργο Παπαδάκη στην παρουσίαση προγράμματος

Με έμφαση στην ψυχαγωγία, ενίσχυση της μυθοπλασίας, σταθερή πορεία στις ειδήσεις με τονωτικές ενέσεις στον ενημερωτικό τομέα και στόχευση και στα ψηφιακά μέσα που διαθέτει, μπαίνει στη νέα τηλεοπτική σεζόν ο ΑΝΤ1.

 

Αυτά τουλάχιστον επισήμανε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, κατά την -ψηφιακή, όχι όμως και λιτή- παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει βολές και εναντίον της κυβέρνησης για την πρόσφατη τροπολογία για τη διαφήμιση. Απευθυνόμενος όμως στα στελέχη της αγοράς, τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη χρονιά μετά από μια πενταετία κατρακύλας που σημειώνεται θετικό πρόσημο στη διαφημιστική δαπάνη και, παρά την προβληματική τροπολογία, όλοι οι παίκτες της αγοράς μπορούν και πρέπει να βρουν τρόπους συνέχισης της συνεργασίας τους. Ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε στην επέκταση του ομίλου εκτός συνόρων, αλλά και στο διαρκές άνοιγμα στα ψηφιακά ΜΜΕ, το διαδίκτυο (με τη webtv του, το netwix, το vice), μια στρατηγική επιλογή αρκετών ετών που, όπως είπε, αποδεικνύεται εξαιρετικά αποδοτική.

 

Στα γυρίσματα της κωμωδίας του ΑΝΤ-1 με τίτλο "Τρίχες"

Στα γυρίσματα της κωμωδίας του ΑΝΤ-1 με τίτλο «Τρίχες»

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν όλα τα στελέχη του ΑΝΤ1, που τόνισαν ότι οι στόχοι που είχαν θέσει πέρυσι επιτεύχθηκαν και τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα, ώστε να κρατηθούν στην πρώτη θέση από πλευράς τηλεθέασης και διαφημιστικών εσόδων, αλλά και να αυξήσουν τη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Και είναι αλήθεια ότι, ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 για τη νέα σεζόν, διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει μια… συμμετρία, ίσως καλύτερη αναλογία ανάμεσα όχι μόνο σε ενημέρωση και ψυχαγωγία, αλλά και μεταξύ μυθοπλασίας, σόου, εκπομπών και μαγκαζίνο. Το θέμα βέβαια είναι τι θα… πουν οι τηλεθεατές.

 

Στον τομέα των ειδήσεων, το κανάλι παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις επιλογές του με τη Μαρία Χούκλη στην παρουσίαση και μια μίνι βεντάλια ενημερωτικών εκπομπών. Πρώτος και καλύτερος ο επί 24χρόνια «μίστερ καλημέρα Ελλάδα», Γιώργος Παπαδάκης, με το «Πρωινό ΑΝΤ1», οι εκπομπές «Υγεία πάνω απ’ όλα», «Σε πρώτο πλάνο», αλλά και μια παραγωγή από το vice.com.

 

Κανονικά συνεχίζουν το «Πρωινό» τους οι Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας μαζί με την παρέα τους, ενώ το ψυχαγωγικό μέρος συμπληρώνεται τα βράδια με το «Ολα» (Δευτέρα και Τρίτη στις 00.15, πρεμιέρα στις 20/10), «Τα Καρντάσιανς» (Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή στις 23.15, πρεμιέρα στις 21/10), αλλά και τους «Ράδιο Αρβύλα», που αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου (κάθε Δευτέρα στις 23.15). Το κανάλι διαθέτει και πάλι τους «Ηρωες ανάμεσά μας» με τον Σάκη Ρουβά, ο Σπύρος Σούλης παρουσιάζει «Ζόρικα επαγγέλματα», ενώ για όγδοη χρονιά συνεχίζεται η κοινωνική εκπομπή «Με αγάπη» με τη Μαρί Κυριακού (καθημερινά, 12.50).

 

Η δεύτερη κωμωδία του καναλιού με τίτλο "Ταμάμ"

Η δεύτερη κωμωδία του καναλιού με τίτλο «Ταμάμ»

Αυτή την τηλεοπτική περίοδο, πάντως, ο ΑΝΤ1 ενισχύει τη μυθοπλασία του. Εκτός από τις δύο καθημερινές δραματικές σειρές «Μπρούσκο» και «Ρουά ματ», προσθέτει και μία κωμωδία, τους «Συμμαθητές», αλλά πλέον θα διαθέτει και ακόμα τρία σίριαλ. Πρόκειται για δύο κωμωδίες, το «Ταμάμ» (πρεμιέρα 13/10 και κάθε Δευτέρα στις 22.15) και τις «Τρίχες» (αρχή 14/10 και κάθε Τρίτη και Τετάρτη την ίδια ώρα) και το θρίλερ μυστηρίου «Η εκδρομή» (πρεμιέρα 17/10 και κάθε Παρασκευή επίσης στις 22.15). Ουσιαστικά δημιουργείται άλλη μία ζώνη με σειρές κάθε μέρα, εκτός από τις Πέμπτες όπου θα υπάρχει το Γιουρόπα Λιγκ ή άλλου τύπου παραγωγές.

 

Το κανάλι του Αμαρουσίου πάντως διαθέτει και καλές ξένες σειρές, μεταξύ των οποίων: «The pacific» (μια παραγωγή των Σπίλμπεργκ, Χανκς και Γκέτζμαν), «Grey’s anatomy», «Entourage» κ.ά., αλλά και τα «σαπούνια» εκ Τουρκίας «Karadayi» και «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής». Διαθέτει και ορισμένες ξένες ταινίες, όπως «Super 8», «World War Z», «The dictator» κ.ά., τα σόου του «The Voice», «Your face sounds familiar 3» και «Dancing with the stars» (αυτό θα ξεκινήσει στις 26/10, 21.15), καθώς και μια καινούργια παραγωγή με τίτλο «Splash».

 

[email protected]

 

Scroll to top