08/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Την… ανάγκη φιλοτιμία

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προσπαθούν να διαχειριστούν πίεση, ανασφάλεια και τα προβλήματά τους εν όψει του αυριανού πρώιμου τελικού του Κυπέλλου στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.
      Pin It

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι δύο «αιώνιοι» προσπαθούν να αδειάσουν το μυαλό τους από τους μπελάδες της προετοιμασίας και να διαχειριστούν την ανασφάλεια που τους προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουν στα πόδια τους άλλο επίσημο παιχνίδι ώστε να μονομαχήσουν αύριο (21.30, ΑΝΤ1) για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

 

Μπορεί η αναμέτρηση να γίνεται στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι η ομάδα που θα επιβιώσει θα βάλει στην τσέπη της το τρόπαιο;

 

Το πρώτο σημείο αιχμής ξεπεράστηκε χθες ανώδυνα και χωρίς τις κραυγές του παρελθόντος. Η κλήρωση των διαιτητών «ανέθεσε» στην τριπλέτα Ηλ. Κορομηλά, Αναστόπουλου και Γκόντα να διευθύνουν το μεγάλο παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι η ίδια ηρεμία να επικρατεί και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν θα έχει αναδειχθεί ο νικητής.

 

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι γηπεδούχος, αλλά παραμένει υποχρεωμένος να παίξει μπροστά σε άδειες εξέδρες, εκτίοντας την ποινή της μιας αγωνιστικής που μετέφερε από την περσινή σεζόν. Επιπλέον έχει να διαχειριστεί την έλλειψη ομοιογένειας, απόρροια των πολλών νέων προσώπων αλλά και μυϊκών τραυματισμών που προέκυψαν και εμπόδισαν την ομαλή εξέλιξη της προετοιμασίας.

 

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, στο παρθενικό του ντέρμπι, θα έχει στη διάθεσή του και τον Σλότερ και τον Φώτση, που προέρχονται από τραυματισμούς. Ωστόσο, δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που προέρχεται από υποτροπή σε θλάση, και φυσικά από τον Νέλσον, που έχει τεθεί νοκ άουτ και έδωσε προσωρινά(;) τη θέση του στον Λετονό γκαρντ Γιάνις Μπλουμς.

 

Γι’ αυτόν, το μεγάλο ζητούμενο είναι πόσο θα αντέξει στη μάχη της ρακέτας ο Ουρουγουανός σέντερ Εστέμπαν Μπατίστα, ο οποίος είναι ο μοναδικός έμπειρος και καθαρόαιμος σέντερ που διαθέτει. Ο πιτσιρικάς Διαμαντάκος, όσο ταλέντο κι αν έχει, δεν είναι έτοιμος να πέσει τόσο γρήγορα στα βαθιά. Θα το κάνει μόνο αν παραστεί μεγάλη ανάγκη.

 

Οι «πράσινοι» εξακολουθούν να ψάχνουν για έναν ψηλό στην αγορά, αλλά δεν τους άρεσε ότι από τις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα από το twitter μιας ομάδας της θυγατρικής Λίγκας του ΝΒΑ, του NBDL, των «Maine Red Claws», εκπορεύθηκε η πληροφορία ότι ο Κρις Ράιτ (26, 2.03) έμεινε ελεύθερος από τους Μπακς και είπε «ναι» σε πρότασή τους. Ο ατζέντης του προσπαθούσε όλη τη μέρα να τα… μαζέψει, ενώ η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να τοποθετηθεί, αφήνοντας απλά να διαρρεύσει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

 

Τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα, όπως κάνει κάθε χρόνο.

 

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά ξεκινάει από θέση ισχύος, από τη στιγμή που διατήρησε τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό από την περσινή του ομάδα. Το γεγονός ότι οι εξέδρες του ΟΑΚΑ θα είναι άδειες απλά αμβλύνει τη δύναμη της έδρας και της παράδοσης, που είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού.

 

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του άλλο κλασικό «τριάρι» εκτός από τον φορμαρισμένο Λοτζέσκι. Ο νεοαποκτηθείς Ντάρντεν και ο ταλαντούχος Παπαπέτρου έχουν μπει στα πιτς λόγω τραυματισμών και δεν θα δώσουν το «παρών». Ειδικά η απουσία του Ντάρντεν είναι σημαντική, γιατί αποκτήθηκε με τη λογική ότι έχει και τη σωματοδομή και τις ικανότητες να μαρκάρει τον Διαμαντίδη, ο οποίος συνήθως φυλάει τα καλά ματς και τα κάνει εναντίον των «ερυθρολεύκων».

 

Σημαντικός είναι και ο «πονοκέφαλος» που του προκαλεί ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος δεν έχει βγάλει όλο το προπονητικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών. Αν ήταν άλλος ο αντίπαλος δεν θα έπαιζε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα περισσέψει χρόνος στον Πέτγουεϊ για να βοηθήσει στο «τρία», οπότε η λύση θα δοθεί από σχήματα με τρεις κοντούς και μπαλαντέρ τον Κατσίβελη. Οι Πειραιώτες, μετά την απογευματινή προπόνηση, θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο για να μείνουν όσο πιο ήρεμοι γίνεται.

 

Scroll to top