varvitsiotis

09/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σημαντική η ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι η πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου για το άμεσο μέλλον είναι η αναβάθμιση των υποδομών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι σε αυτή την προσπάθεια το υπουργείο έχει ως σύμμαχο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
      Pin It

Ως σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την «επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης που αρχικά θα αφορά κάποιες βαθμίδες της και έπειτα τις υπόλοιπες», ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως είπε, η πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου για το άμεσο μέλλον είναι η αναβάθμιση των υποδομών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), ενώ δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να υπενθυμίσει ότι σε αυτή την προσπάθεια το υπουργείο έχει ως σύμμαχο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο «Μαρία Τσάκος» που συνδιοργανώνεται με το Forum Capital Link με θέμα το ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας τον 21ο αιώνα, ο Μ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι αισθάνεται υπερηφάνεια κάθε φορά που μιλάει ως υπουργός για το ρόλο της ναυτιλίας, καθώς αποτελεί «μοναδική ιστορία επιτυχίας για την εθνική οικονομία», ενώ είναι – όπως είπε – «εμποτισμένη στο DNA του Έλληνα». Σημείωσε ότι οι 'Ελληνες πλοιοκτήτες, σε αντίθεση με άλλους κλάδους, είδαν την κρίση ως ευκαιρία και ανανέωσαν τον στόλο τους, με νέα υπερσύγχρονα πλοία, φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο κοστοβόρα, αποδεικνύοντας ότι «μπορούν ακόμη και να κυριαρχήσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και υπό δύσκολες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας».

Αναφορικά με το φορολογικό περιβάλλον ο Μ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση που βελτιώνει το καθεστώς της οικειοθελούς συνεισφοράς της ναυτιλιακής οικογένειας, «προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο το νομικό καθεστώς του απορρέει από το Σύνταγμα και κατέστησε την ελληνική ναυτιλία πρωταθλήτρια διεθνώς».

Για τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό o υπουργός υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, η οποία μάλιστα κορυφώθηκε, όπως ανέφερε, «με την υιοθέτηση της Διακήρυξης των Αθηνών που αποτυπώνει τη βούληση να υιοθετούνται παγκόσμιοι κανόνες που δεν θα βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας».

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top