Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Με μπροστάρη τον Μπουτάρη ένα αυτοδιοικητικό συνονθύλευμα, με «πράσινους» και «ανεξάρτητους» δημάρχους, διεκδικεί με αξιώσεις τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλευρό του άλλωστε έχουν ταχθεί ο απερχόμενος πρόεδρος Σίμος Δανιηλίδης (ΠΑΣΟΚ) και ο… λαοφιλής δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι (και δικαιολογημένα) για την επικράτησή τους απέναντι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, τον οποίο κατηγορούν για «ψεύτικες υποσχέσεις» και «αδράνεια».

 

«Είχα πει ότι θα κατέβω ανεξάρτητος τόσο στην ΠΕΔΚΜ όσο και στην ΚΕΔΕ. Η συστηματική όμως ανακοίνωση του άκρως κομματικού σχήματος και οι μη σοβαρές ενέργειες (ψιλοεκβιασμοί, ψέματα κτλ.) με οδήγησαν στην απόφαση να κάνουμε κοινή κάθοδο», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

«Εχουμε σταθερές θέσεις για την Αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως ποιος είναι στην κυβέρνηση» είπε ο Σίμος Δανιηλίδης, ενω ο Θόδωρος Παπαδόπουλος επισημανε ότι «διαχωρίζουμε τη θέση μας και με αυτούς που θεωρούν πως οι κομματικές τους θέσεις επηρεάζουν την αυτοδιοικητική τους λειτουργία»

 

Στο μεταξύ, ετοιμασίες γίνονται και από τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία για τη δημιουργία ενιαίου συνδυασμού. Πρώτος στόχος, η διεκδίκηση και τρίτης έδρας στο 25μελές διοικητικό συμβούλιο, ενώ ακόμη υπάρχει ασάφεια ως προς τον επικεφαλής.

 

Scroll to top