09/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Φωνή λαού

 

Ελάχιστες ώρες μένουν μέχρι την ανακοίνωση του Νόμπελ Λογοτεχνίας (2 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Για να διασκεδάσουμε την αγωνία μας ας καταφύγουμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία των αναγνωστών της «Guardian». Χθες το βραδάκι (9 μ.μ.) γινόταν κονταροχτύπημα Ροθ και Μουρακάμι, πρώτα μπροστά ο Αμερικανός με 34%, κάποια στιγμή τον πέρασε ο Ιάπωνας με 33% και τον περιόρισε στο 31%. Σταθερά τρίτος ο Κενυάτης Νγκούγκι Βα Τιόνγκ’ο (10%) και ακολουθούσαν οι Χάντκε (6%), Κανταρέ (5%), Αδωνις (4%), Αλεξέγεβιτς και Μοντιανό (3%), Φόσε (2%). Για να δούμε.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

………………………………………..

 

Βραβείο στον Μάκη Τσίτα

 

Στον Μάκη Τσίτα και το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός» (Κίχλη) δόθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014. Την ανακοίνωση έκανε χθες στην Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης η αποχωρούσα επίτροπος για θέματα Πολιτισμού Ανδρούλα Βασιλείου. Βραβεία δόθηκαν σε πρωτοεμφανιζόμενους πεζογράφους, αλλά με παρουσία ήδη στα γράμματα, από 13 χώρες. Συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο και τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μεταφράσεις τους σε άλλες γλώσσες. Η απονομή θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Μέλη της κριτικής επιτροπής για την Ελλάδα ήταν οι Αχιλλέας Κυριακίδης, Αναστασία Λαμπρία, Διονύσης Μαγκλιβέρας και πρόεδρος ο Γιώργος Χουλιαράς.

 

ΠΑ.Σ.

 

………………………………………

 

Μαγικό τουίτ

 

Ενα γριφώδες τουίτ της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ άναψε χθες φωτιές. Οι φανατικοί της αναγνώστες πέταξαν τη σκούφια τους πιστεύοντας ότι ανήγγειλε με αυτό ένα νέο βιβλίο της σειράς του Χάρι Πότερ, αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα τη συνεχίσει. Βρήκαν, δηλαδή, ότι η φράση «Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won’t tolerate this nonsense» ήταν ένας αναγραμματισμός τού «Ο Χάρι επιστρέφει! Δεν θα πω λεπτομέρειες τώρα!». Αμέσως η συγγραφέας αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι ήταν απλώς η πρώτη γραμμή από ένα σενάριο που γράφει με κεντρικό ήρωα τον Νιουτ Σκάμαντερ, ήρωα επίσης της σειράς του Πότερ.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Scroll to top