football1310

09/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ερωτικοί και τυπολάτρες αναγεννώνται!

Πώς οι Ισπανοί και οι Αγγλοι αλλάζουν σελίδα μετά την αποτυχία τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
      Pin It

Του Σπύρου Τσάμη

 

Ισπανούς και Αγγλους δεν τους χωρίζει μόνο η… Γαλλία, όπως στον χάρτη της Ευρώπης, αλλά πολλά περισσότερα. Βασικό κριτήριο, η ιδιοσυγκρασία τους.

 

Ετσι και στο ποδόσφαιρο όπου παίζουν οι ερωτικοί Ισπανοί σε αντίθεση με τους τυπολάτρες Αγγλους!

 

Εμμεσες ομοιότητες μπορεί να ανακαλύψει κανείς, χωρίς, όμως, να έχουν την παραμικρή σχέση με τη φυσιογνωμία των δύο λαών, άρα και με τον τρόπο που κινούνται στο γήπεδο οι εθνικές ομάδες τους… Για παράδειγμα, τα δεύτερα παιχνίδια των ομίλων για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρίσκουν τόσο στην ισπανική όσο και στην αγγλική εθνική ομάδα την ύπαρξη του καινούργιου που γεννιέται από τις… στάχτες της κοινής αποτυχίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

 

Ηδη η Ισπανία συνέτριψε με 5-1 την ΠΓΔΜ, ενώ από την Ελβετία οι Αγγλοι έφυγαν νικητές με 2-0. Σήμερα, οι Ιβηρες βρίσκονται στη Σλοβακία, ενώ ο Αγιος Μαρίνος προσφέρεται για καλή προπόνηση στο Ουέμπλεϊ.

 

Συγκροτημένες κοινωνίες, άρα και ποδοσφαιρικές οικογένειες, όπως οι δικές τους, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως έχουν τη δυνατότητα να μεταλλάσσουν με σχέδιο και κοινή γλώσσα την αποτυχία σε αιτία αναγέννησης. Ιστορικά, αυτό αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου και αναπόφευκτα έχει αντανάκλαση και στο ποδόσφαιρό τους…

 

Scroll to top