09/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ

Περιμένοντας το πόρισμα

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι απαντήσεις για τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου στην Εγνατία οδό, ενώ απολογείται σήμερα ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας. Φως στα ερωτήματα της τραγωδίας που κόστισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους και έστειλε στο νοσοκομείο άλλους 30 αναμένεται να ρίξει το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο των χαλασμένων φρένων που επικαλείται ο οδηγός θεωρείται το πιθανότερο, ωστόσο ο προβληματισμός που επικρατεί είναι σε ποια χρονική στιγμή προκλήθηκε η βλάβη στο σύστημα πέδησης της μοιραίας νταλίκας. Οι πραγματογνώμονες θεωρούν ότι 23 χιλιόμετρα από τα διόδια του Πολυμύλου έως το σημείο του δυστυχήματος είναι πολλά, για να μην καταφέρει ένας επαγγελματίας οδηγός να αντιδράσει αποτελεσματικά και να πάρει αποφάσεις. Ετσι, εστιάζουν σε απαντήσεις για το πότε παρουσιάστηκε το πρόβλημα, πράγμα το οποίο θα πρέπει και τεχνικά να αποδειχθεί και να στοιχειοθετηθεί στο πλαίσιο του πορίσματος.

 

Στο μεταξύ, απολογείται σήμερα ενώπιον του τακτικού ανακριτή Βέροιας ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός που κρατείται από την περασμένη Κυριακή στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει στους αρχικούς ισχυρισμούς του, αλλά αναμένεται με ενδιαφέρον και η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι δικηγόροι, τους οποίους όρισε το ρουμανικό προξενείο.

 

Σε βάρος του, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας Βασιλική Μπούρα έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο μετά την απολογία του ο υπεύθυνος του έργου που κατηγορείται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

Scroll to top