Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Οι φιλοδοξίες πολλές, τα χρήματα ακόμη περισσότερα, όμως το αποτέλεσμα μέτριο. Κάτω από τη βάση για την ακρίβεια.

 

Η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς του Μαλαισιανού επιχειρηματία Τόνι Φερνάντες κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό στην Πρέμιερ Λιγκ. Δώδεκα αγώνες, μηδέν νίκες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες είναι ο φτωχός φετινός απολογισμός για τους Λονδρέζους, που δεν λυπούνται τα χρήματα και κάνουν εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις.

 

Από το καλοκαίρι του 2011 ώς τώρα, έχουν δοθεί 50.000.000 ευρώ για αγορά παικτών, χωρίς να μπουν στο ταμείο λεφτά από πωλήσεις. Επίσης, συντηρούνται πανάκριβα συμβόλαια ποδοσφαιριστών (από τον Σισέ και τον Μποσίνγκουα ώς τον Σον Ράιτ-Φίλιπς και τον Ζούλιο Σέζαρ), ανεβάζοντας το ποσό επένδυσης σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια.

 

Πέρυσι, έστω και την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα απέφυγε τον υποβιβασμό. Φέτος, υποτίθεται, θα ήταν η χρονιά της ανόρθωσης. Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο και ο κόσμος της ομάδας «βράζει».

 

Τι το ήθελε την Κυριακή το βράδυ ο Τζιμπρίλ Σισέ να στείλει μήνυμα προς τους οπαδούς από το twitter; «Θα κάνουμε τα πάντα για τους fans μας», έγραψε ο Γάλλος και πήρε πολλές απαντήσεις. Στάθηκε σε μία που ανέφερε: «Θα κάνεις κάτι φέτος;

 

Σε πληρώνουμε για να σκοράρεις, αλλά εσύ δεν μπορείς να πετύχεις ούτε… αγελάδα»! Η ανταπάντηση του Σισέ δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας: «Εάν θέλεις, έλα στην προπόνηση να μου τα πεις από κοντά. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, είμαι εκεί»…

 

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει κριτική. «Είστε εδώ μόνο για τα λεφτά», φώναζαν εν χορώ οι φίλαθλοι της ΚΠΡ στο εντός 3-1 από τη Σαουθάμπτον.

 

Παράλληλα, δεν δείχνουν να θέλουν τον προπονητή Μαρκ Χιουζ, που κάποτε αναμόρφωσε την Μπλάκμπερν με φτωχό ρόστερ, αλλά απέτυχε στη Μάντσεστερ Σίτι, όταν σπατάλησε χρήματα για παίκτες όπως ο Ρομπίνιο.

 

Φέτος, μια από τα ίδια. «Βάσει των αγώνων, φαίνεται πως επέλεξα τους λάθος παίκτες», λέει ο Ουαλός, ο οποίος περιμένει σήμερα-αύριο την απόφαση του Φερνάντες. Αν θα τον στηρίξει ή όχι.

 

Ο Ασιάτης ιδιοκτήτης δεν βιάζεται να κάνει τις κινήσεις του. Απλά -ως άλλος Αλαφούζος- γράφει στο twitter: «Πρέπει όλοι μας να μην κατηγορούμε τον κόσμο. Αξίζει το καλύτερο κι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε σκληρά γι' αυτό».

Scroll to top