ohe

09/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΗΕ: Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί

Τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό ότι, όσο δύσκολο και αν είναι, το Κυπριακό πρέπει να λυθεί, επανέλαβε στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Tα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν τρόπους εκτόνωσης της κρίσης, που προκάλεσε η προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να δεσμεύσει, με οδηγία προς ναυτιλλομένους, περιοχές στα τεμάχια 2, 3 και 9 εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, για σεισμογραφικές έρευνες και οδήγησε στην απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ν’ αναστείλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις.

Τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό ότι, όσο δύσκολο και αν είναι, το Κυπριακό πρέπει να λυθεί, επανέλαβε στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, η Λευκωσία συνεχίζει την εντατική προσπάθεια ενημέρωσης και εξασφάλισης της έμπρακτης στήριξης του διεθνούς παράγοντα για να αποτρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Η Άγκυρα πάντως, επιμένει στην αξίωσή της για διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων, πριν από τη λύση του Κυπριακού.
Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να τηρήσει τις ισορροπίες. Αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση και περιορίζεται στο να στέλνει μηνύματα και προς τις δύο πλευρές.

Άιντα: «Θα μιλήσω με την Άγκυρα»

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, δήλωσε ότι θα μιλήσει με την Άγκυρα, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Ντερβίς Έρογλου, που διήρκεσε μία ώρα, 

 

efsyn.gr

Scroll to top