gaza-sinedriasi

09/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Πρώτη συνεδρίαση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Γάζα

Μήνυμα ότι τα χρήματα που θα προορίζονται για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας θα χρησιμοποιηθούν με σύνεση θέλει να στείλει υπουργικό συμβούλιο. Σε κλίμα δυσπιστίας οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, καθώς ενδεχόμενοι δωρητές δεν κρύβουν την ανησυχία τους .
      Pin It

Για πρώτη φορά μετά το σχηματισμό της τον Ιούνιο, έπειτα από χρόνια διαίρεσης μεταξύ της Χαμάς, που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα, και της Παλαιστινιακής Αρχής, που διοικεί την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνεδρίασε σήμερα (Πέμπτη) στη Γάζα η κυβέρνηση εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπληρώνεται έτσι ένας από τους βασικούς όρους της εκεχειρίας του περασμένου Αυγούστου, που έδωσε τέλος στην αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση.

Το υπουργικό συμβούλιο, του οποίου ηγήθηκε ο πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα, σκοπεύει να στείλει στη διάσκεψη των δωρητών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κάιρο την Κυριακή, το μήνυμα ότι τα χρήματα που θα προορίζονται για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από τον πόλεμο αυτού του καλοκαιριού, θα χρησιμοποιηθούν με σύνεση από μία αρχή, που αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες και έχει ευρέως λάβει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Η διάσκεψη του Καΐρου πραγματοποιείται σε κλίμα δυσπιστίας εκ μέρους των ενδεχόμενων δωρητών, που δεν κρύβουν την ανησυχία τους προκειμένου να δεσμευτούν εκ νέου σε κεφάλαια που θα χαθούν στην ανοικοδόμηση μιας περιοχής που εξέρχεται από τον τρίτο πόλεμο σε διάστημα 6 ετών.

 

Σχετικό θέμα: Η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top