gsee-adedy

09/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο την Παρασκευή

Συλλαλητήριο έξω από το ΣτΕ αύριο, Παρασκευή, ημέρα που συζητείται η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, που αφορούν την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο. Συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος το απόγευμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης .
      Pin It

Παναττική στάση εργασίας από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει για αύριο Παρασκευή, η ΑΔΕΔΥ.

Καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο, σε συλλαλητήριο στις 9.30 το πρωί, έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), όπου θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις οποίες διαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγηση με το σύστημα της ποσόστωσης και στον επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε με την παρουσία τους «να στείλουν μήνυμα αντίδρασης και αγώνα στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα- απόλυση και στη διάλυση όλων των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει στις 19:00 αύριο, στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στις δύο κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, που διεκδικεί την κατάργηση της αξιολόγησης, δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών και κατάργηση του Ε.Σ.Α.Ν. που το χαρακτηρίζει «μαγαζί» της υγείας.

 

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της ΓΣΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία εκτιμά, ότι με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, και καλεί τις οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, με στόχο τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Τέλος, αποφάσισε τον άμεσο καθορισμό  δράσεων και ενεργειών για την ευαισθητοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.

 

Σχετικό θέμα: Υπό συζήτηση οι προσφυγές ΑΔΕΔΥ-εργαζομένων

 

efsyn.gr

Scroll to top