varka

09/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αγνοείται ψαράς στη Χαλκιδική

Ο 60χρονος επέβαινε σε ξύλινη βάρκα, η οποία βυθίστηκε. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.
      Pin It

Αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης ένας 60χρονος ψαράς στη θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, ότι στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ιερισσού, το αλιευτικό «Αγ. Νικόλαος» εντόπισε και περισυνέλεξε δύο ερασιτέχνες ψαράδες.

Σύμφωνα με δήλωση των διασωθέντων, ηλικίας 55 και 61 χρονών, είχαν αποπλεύσει, το πρωί της Τετάρτης με ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε ένας ακόμη 60χρονος, από το λιμάνι Ρόδων Χαλκιδικής με προορισμό το Άγιο Όρος, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η λέμβος βυθίστηκε με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του 60χρονου ψαρά, στις οποίες συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, τα αλιευτικά σκάφη “ΚΥΡΙΑΚΟΣ”, “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”, “ΘΟΔΩΡΑ”, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Από ξηράς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Οι δύο διασωθέντες, μεταφέρθηκαν με το αλιευτικό “ΚΥΡΙΑΚΟΣ” στο λιμάνι Νέων Ρόδων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και στην συνέχειa μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πολύγυρου, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιερισσού.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top