Tsoxatzopoulos-Akis-astynomia

09/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Στο εδώλιο ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Για τη μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1. Μεταξύ των 17 κατηγορουμένων, είναι και η σύζυγος τού πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.
      Pin It

Την Παρασκευή ξεκινάει, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και των 16 συγκατηγορουμένων του, στη μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και η σύζυγος τού πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κήρυξε ενόχους και καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορουμένους στην υπόθεση, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός μέσα σε μία δεκαετία ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών ώστε να αποκρυβεί η πραγματική τους προέλευση.

Σε πρώτο βαθμό οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο είναι: Άκης Τσοχατζόπουλος 20 έτη, Αστέριος Οικονομίδης 12 έτη, Φρόσω Λαμπροπούλου 13 έτη, Νικόλαος Ζήγρας 6 έτη, Γιώργος Σαχπατζίδης 13 έτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου 12 έτη, Βίκυ Σταμάτη 12 έτη, Γιάννης Σμπώκος 16 έτη, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα 10 έτη, Νικόλαος Γεωργουλάκης 10 έτη, Παναγιώτης Σταμάτης 6 έτη, Οράτιος Μελάς 10 έτη, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 10 έτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 έτη, Φώτιος Αρβανίτης 6 έτη, Νικόλαος Καρατζάς 6 έτη, Γιώργος Κωνσταντάτος 10 έτη.

Από τους καταδικασθέντες, βάσει της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παραμένουν στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

 

Μαρία Δήμα

 

efsyn.gr

Scroll to top