tsohatzopoulos

10/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο

Για τη μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1. Από το δικαστήριο στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών ήταν απούσες η Βίκυ Σταμάτη και η, επίσης, κρατούμενη λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
      Pin It

Μετά από ολιγόωρη διαδικασία διεκόπη για τις 23 Οκτωβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και των 16 συγκατηγορουμένων του, στη μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1, λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Η αίθουσα κρίθηκε ακατάλληλη λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους και η πρόεδρος του δικαστηρίου διευκρίνισε ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου από την επόμενη συνεδρίαση.

Παρόντες στο εδώλιο ήταν οι Α. Τσοχατζόπουλος, Αστ. Οικονομικής, Νίκος Ζήγρας, Γ. Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Γ. Σμπώκος, Π. Σταμάτης, Ο.Μελάς, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Κ. Αντωνιάδης, Φ. Αρβανίτης, Ν. Καρατζάς, Γ. Κωνσταντάτος.

Αντίθετα δεν ήταν στο ακροατήριο η Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η Βίκυ Σταμάτη προσκόμισε δια του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση βεβαίωση γιατρού ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ψυχική της υγεία.

Το ελληνικό δημόσιο και σε αυτή τη δίκη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση από τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους και είχε καταδικάσει τους 17 από τους 19 κατηγορουμένους στην υπόθεση, ενώ το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός μέσα σε μία δεκαετία ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ.

 

efsyn.gr

 

 

 

 

 

efsyn.gr

Scroll to top