10/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αντιδράσεις για τον μιντιάρχη

Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Κατάκολου ψηφίστηκε ιδιοκτήτης τοπικών ΜΜΕ.
      Pin It

ΗΛΕΙΑ

 

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ηλεία η εισήγηση από τον δήμαρχο Πύργου Γαβριήλ Λιατσή να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου ο Λεωνίδας Βαρουξής, ο μεγάλος μιντιάρχης του νομού, έχοντας στην κατοχή του μία ημερήσια εφημερίδα, έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό αλλά κι έναν ραδιοφωνικό σταθμό.

 

Η εισήγηση, που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία, ενώ την καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Συμπολιτείας (ΣΥΡΙΖΑ), της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και του συνδυασμού «Αναγένεσις».

 

Η εκλογή Βαρουξή στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, η οποία από πολλούς υποστηρικτές της βασίστηκε στην… παράδοση, καθώς πρόεδροι είχαν διατελέσει στο παρελθόν τόσο ο πατέρας του όσο και ο παππούς του, εγείρει αν μη τι άλλο μέγιστο ηθικό ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί καλύτερα οι εμπνευστές αυτής της εκλογής.

 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» η δημοτική σύμβουλος με την Ανοιχτή Συμπολιτεία, Δώρα Καλάκου, «προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Βαρουξή, αλλά όποιος εκδότης κι αν ήταν στη θέση του θα είχα την ίδια απορία: Αν υπάρξει ένα σκάνδαλο είτε στο Λιμενικό Ταμείο είτε στον δήμο, η εφημερίδα, το ραδιόφωνο, το κανάλι του θα πουν τίποτε γι’ αυτό ή όχι;».

 

Κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγένεσις», Χάρης Μιχαλακόπουλος, ανέγνωσε τον νόμο 3021 περί ασυμβίβαστου, ο οποίος αναφέρει πως δεν θα πρέπει ιδιοκτήτες ΜΜΕ ή συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού να διαχειρίζονται θέσεις δημόσιου χρήματος και δημόσιων συμβάσεων. Στη συνέχεια και μετά την εκλογή του ως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, ο κ. Βαρουξής μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας τη δέσμευσή του από τη θέση που αναλαμβάνει να προασπίσει τα συμφέροντα του λιμανιού του Κατάκολου αλλά και της πόλης.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top