10/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Παίρνει την Πειραιώς 260

 

Να απορείς ή να θυμώνεις; Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας αποκάλυψε σε χθεσινή του συνέντευξη στην Κατερίνα Ανέστη για την iefimerida ότι το υπουργείο θα μετακομίσει αρχές του 2016 στην… «Πειραιώς 260». Ναι, στο εργοστάσιο Τσαούσογλου, που εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει συνώνυμο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο πιο ζωντανός και αγαπημένος του κοινού (αλλά και των καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων) χώρος της Αθήνας. Που τον ανακάλυψε ο Γιώργος Λούκος και τον μεταμόρφωσε. Παγκόσμια πρωτιά. Ενα φεστιβάλ να γίνεται δίπλα σε γραφεία, υπαλλήλους, φρουρούς, υπουργούς και παρατρεχάμενους. Κάτι σε Τσαουσέσκου μάς κάνει. Θλίψη και μιζέρια. Ο υπουργός υποστηρίζει ότι το Φεστιβάλ θα μείνει αλώβητο. Μάλλον είναι άσχετος από τέχνη για να πιστεύει κάτι τέτοιο.

 

Β.Γεωργ.

 

Απεργία για γενική συνέλευση

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκηρύσσει 24ωρη απεργία για σήμερα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευσή του για τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Ο ΣΕΑ καταγγέλλει την «απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου», αφού δεν παραχώρησε το αμφιθέατρο στην Μπουμπουλίνας. «Οι μαχόμενοι αρχαιολόγοι και ο Σύλλογός τους δεν φιμώνονται με τέτοιους τρόπους», σημειώνουν. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη, έναντι του Γαλλικού Ινστιτούτου.

 

Β.ΤΖ.

 

Τσιαλής εναντίον Τασούλα

 

Την αντίδραση του διευθυντή της ΚΟΑ Στέφανου Τσιαλή (φωτ.) προκάλεσαν δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα (στην ίδια συνέντευξή του στο iefimerida.gr) για το «ενδιαφέρον σχέδιο» που συντάσσουν «κάποιοι» εκτός ΥΠΠΟΑ(!) σχετικά με τη συνένωση της ΚΟΑ με την Καμεράτα. «Πριν από λίγες ημέρες, η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου», αναφέρει ο μαέστρος. «Σήμερα ο κ. Τασούλας όχι μόνο διαβεβαιώνει για την ύπαρξή του, αλλά παραδέχεται και την επεξεργασία του! Αλήθεια, από ποιους, αφού οι επικεφαλής των εμπλεκομένων φορέων δηλώνουν άγνοια; Γιατί πιστεύει κανείς ότι μετά το κλείσιμο της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της ΕΡΤ, τη συνένωση ΚΟΑ-Καμεράτας, δεν θα ακολουθήσουν ριζικές αλλαγές σε άλλους πολιτιστικούς φορείς, όπως τα Εθνικά Θέατρα, η Λυρική Σκηνή, το Ελληνικό Φεστιβάλ, η ΚΣΟΤ;»…

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top