dimoskopisi

10/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και νέα δημοσκόπηση δείχνει μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα μια δημοσκόπηση εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος σε δημοφιλία ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς και Σταύρος Θεοδωράκης .
      Pin It

Μεγάλο προβάδισμα που αγγίζει τις έξι ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει νέα δημοσκόπηση της metron analysis, για λογαριασμού του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας που διενέργησε τη δημοσκόπηση Στράτο Φαναρά, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μεσαία κόμματα αλλάζουν το πολιτικό τοπίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστά 25,7%, έναντι της Ν.Δ. που συγκέντρωσε 19,8%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,9%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%.

Στο ερώτημα για το ποιόν θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 30% συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς, και το 23% ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τo 49% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει ΠτΔ ενώ το 45% να προηγηθούν εκλογές.

Στο ερώτημα αν η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι μια θετική ή μια αρνητική επιλογή το 47% την κρίνει θετικά και το 40% πως είναι λάθος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος σε δημοφιλία με 41% έναντι 40% του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.

 

efsyn.gr

Scroll to top