Cyprus-simaia

10/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ο Κύπριος εκπρόσωπος χαιρέτισε τη στάση της Ρωσίας

Σχολίασε τη χθεσινή (Πέμπτη) ανακοίνωση της Ρωσίας αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στο ΡΙΚ εξέφρασε ικανοποίηση, χαιρέτισε και χαρακτήρισε πολύ θετική τη χθεσινή ανακοίνωση της Ρωσίας αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι ανάλογες δημόσιες δηλώσεις και κινήσεις αναμένονται και από άλλες χώρες. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι γίνονται πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο από την Ιταλία και άλλες χώρες. Είπε επίσης έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από πλευράς Βρυξελλών και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις. Γίνεται, είπε, καθημερινός χειρισμός προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες από εκείνους οι οποίοι θέλουν και μπορούν να πείσουν την Τουρκία να αναθεωρήσει τις προθέσεις της. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση, εξετάζει διάφορα μέτρα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κλιμακώνει τις αντιδράσεις της. Τόνισε ακόμα ότι γίνεται απόλυτα κατανοητή η θέση της Λευκωσίας ότι πρέπει να αναθεωρηθούν οι τουρκικές προθέσεις, για να καταστεί εφικτή η επιστροφή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες. Όλοι, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διεξάγονται διαπραγματεύσεις υπό το βάρος απειλών και εκφοβισμού, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό το εθνικό συμβούλιο θα συνέλθει στις 20 Οκτωβρίου για να καθοριστεί πολιτική ενόψει των εξελίξεων στο Κυπριακό. Τα μέλη του εθνικού συμβουλίου θα κληθούν να καταθέσουν εισηγήσεις οι οποίες και θα συζητηθούν στη διάρκεια της συνεδρίας.

 

efsyn.gr

Scroll to top