13/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο «γάμος» της Τία

Η Τία ζει στη Νορβηγία. Είναι 12 ετών και αύριο παντρεύεται τον 37χρονο Γκέιρ.
      Pin It

THEA

«Έμαθα από την μητέρα μου χθες ότι πρόκειται να παντρευτώ. Θα παντρευτώ έναν άνδρα που τον λένε Γκέιρ. Και είναι λίγο παράξενο γιατί ξέρω ότι ο Γκέιρ είναι πολύ μεγάλος», έγραψε η Τία στην πρώτη της ανάρτηση στο blog, που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, τον Σεπτέμβριο, όταν έμαθε τα νέα.

Το ονόμασε: «Το blog του γάμου».

THEA-BRIDE1
12/9/2014
«Η μητέρα μου λέει ότι όλα θα πάνε καλά… Πάντα ήθελα να έχω το δικό μου blog, αλλά δεν ήξερα τι να γράψω… Αλλά τώρα ξέρω. Μέχρι το γάμο που είναι στις 11 Οκτωβρίου, θα γράφω για τις προετοιμασίες… και για μένα. Είμαι 12 ετών, πηγαίνω στο σχολείο, μου αρέσουν πολύ τα άλογα και ελπίζω μια μέρα να αποκτήσω το δικό μου. Μου αρέσει να κάνω παρέα με τις φίλες μου και λατρεύω το συγκρότημα One Direction! Αυτή είμαι εγώ!».

THEA-one

«Όταν έμαθα για πρώτη φορά ότι θα παντρευτώ σε ένα μήνα, δεν το πίστευα. Τώρα όμως όσο το σκέφτομαι, νομίζω ότι ανυπομονώ… Όλα αυτά τα υπέροχα νυφικά που είδα ψάχνοντας στο στο Ίντερνετ! Ελπίζω ο γάμος μου να είναι τόσο όμορφος όσο στις φωτογραφίες. Με τα λουλούδια και τις τούρτες… Η μητέρα μου μου είπε ότι θα αρχίσουμε να ψάχνουμε για νυφικό από την άλλη εβδομάδα κιόλας».
13/9/2014
«Σήμερα πέρασα πολύ ωραία… έκανα ιππασία. Το βράδυ, στο δείπνο η μητέρα μου είπε ότι αυτή και ο Γκέιρ θα πάνε σύντομα στο εμπορικό κέντρο για να διαλέξουν τις βέρες για μένα και αυτόν. Είναι λίγο κουλό, γιατί δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα ένα δακτυλίδι…».

 

14/9/2014
«Σήμερα μας επισκέφθηκε ο Γκέιρ, τον οποίο θα παντρευτώ. Έχει ξαναέρθει στο σπίτι, αλλά τότε δεν ήξερα ότι θα τον παντρευτώ. Τώρα που το ξέρω είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα…. Ο Γκέιρ έφυγε. Ήταν πολύ περίεργη η επίσκεψη. Είναι συμπαθητικός, αλλά είναι τόσο πολύ μεγάλος. Έμαθα ότι είναι 37 χρονών, αφού επιτέλους τον ρώτησα… Μου αρέσει να μιλάμε, περισσότερο απ' ότι μου αρέσει να μιλάω με τους θείους μου… Αλλά γιατί παντρευόμαστε, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Η μητέρα μου έδειχνε τόσο χαρούμενη και έλεγε συνέχεια πόσο όμορφος θα είναι ο γάμος….».

thea-names
15/9/2014
«Σήμερα η μητέρα μου ήρθε και με πήρε νωρίτερα από το σχολείο για να πάμε να δούμε για τις προσκλήσεις του γάμου. Χθες όταν ήρθε ο Γκέιρ, φωτογραφηθήκαμε μαζί και νομίζω ότι οι φωτογραφίες είναι καλές. Ελπίζω να μπορέσω να καλέσω τη Σάρα και την Ανικεν και την Λάιν. Αύριο θα πάμε με την μητέρα μου στην πόλη για να κοιτάξουμε για νυφικό…».
16/9/2014
«Πήγαμε με την μητέρα μου να δούμε νυφικά! Δοκίμασα περίπου 20 φορέματα και η μητέρα μου με φωτογράφιζε συνέχεια. Πριν φθάσουμε είχα αποφασίσει ότι ήθελα ένα ροζ φόρεμα και είχαν ένα στο μαγαζί μου πήγαμε και το δοκίμασα… Ήταν πολύ όμορφο, αλλά η μητέρα μου είπε ότι ήταν πολύ παιδικό… Όλα τα νυφικά ήταν μεγάλα για το μέγεθος μου και η κυρία στο κατάστημα έπρεπε να μου το στενέψει. Αναρωτιέμαι γιατί έχουν μόνο μεγάλα νούμερα νυφικών;».

THEA- BRIDE
17/9/2014
«Δεν θυμάμαι πότε είδα τον Γκέιρ για πρώτη φορά. Μπορεί να τον είδα μια ή δυο φορές πριν τον συναντήσω την Κυριακή, για πρώτη φορά αφού έμαθα ότι θα τον παντρευτώ. Πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε πως είναι ο Γκέιρ. Είναι ευγενικός και συμπαθητικός, αλλά είναι πολύ ώριμος και έχει μούσι. Οπτικά, φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι πρόκειται να παντρευτούμε, αλλά σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να συμβαίνει στα αλήθεια. Άλλωστε, δεν ξέρω άλλον που να είναι 12 ετών και να παντρεύεται…».
18/9/2014
«Τώρα που το σκέφτομαι, δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να σταματήσω το σχολείο. Τι θα γίνει με τις φίλες μου, την Σάρα και την Ανικεν; Δεν θα τις βλέπω πλέον κάθε μέρα; Αυτό δεν είναι cool. Εξάλλου μου αρέσει το σχολείο. Και τι θα κάνω εάν δεν πηγαίνω σχολείο; Δεν είμαι σίγουρη ότι μου αρέσει πλέον αυτή η ιστορία του γάμου. Φοβάμαι ότι όλα θα είναι τόσο διαφορετικά όταν παντρευτώ…».

 

19/9/2014
«Δεν είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα γιατί τσακώθηκα με την μητέρα μου. Τη ρώτησα εάν μπορώ να καλέσω την Σάρα και την Ανικεν στο γάμο. Θέλω τόσο πολύ να έρθουν για να καταλάβουν ότι θα μείνουμε φίλες παρόλο που παντρεύομαι και δεν θα τις βλέπω στο σχολείο κάθε ημέρα. Αλλά η μητέρα μου είπε ότι δεν μπορώ να καλέσω κανέναν από την τάξη μου!!! Πραγματικά ανυπομονούσα για το πάρτι, για να χορέψουμε και να κάνουμε διάφορα…».

 

Το δαχτυλίδι 

THEA-RING
20/9/2014
«Σήμερα πήγαμε με την μαμά και τον Γκέιρ για να αγοράσουμε τις βέρες. Ήταν κουραστικό και βαρέθηκα αν και το δακτυλίδι είναι αρκετά όμορφο. Είπαν ότι θα το στενέψουν για να ταιριάζει στο δάκτυλο μου γιατί όλα όσα δοκίμασα ήταν πολύ μεγάλα».
21/9/2014
«Σήμερα η μαμά μου είπε ότι εγώ και ο Γκέιρ θα πάμε για τον μήνα του μέλιτος στο Παρίσι, αμέσως μετά τον γάμο. Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και εκεί είναι ο πύργος του Αιφελ και η Ντίσνειλαντ. Επίσης μιλάνε γαλλικά. Αλλά εγώ δεν μιλάω γαλλικά. Ελπίζω να μιλάει ο Γκέιρ. Βρήκα ωραίες φωτογραφίες από το Παρίσι. Η Ανικεν είχε πάει στη Ντίσνειλαντ, αλλά η μαμά λέει ότι είμαι πολύ μεγάλη για να πάω εκεί. Σίγουρα ο Γκέιρ είναι κι αυτός πολύ μεγάλος…».

 

23/9/2013
«Σήμερα ήρθε να με δει η θεία Μερέτε. Πάντα μου αρέσει να την βλέπω γιατί συνήθως φέρνει γλυκά. Αλλά μετά με ρώτησε τι θέλω να μου χαρίσει για τον γάμο. Δεν είχα ιδέα τι να απαντήσω… Έψαξα λίγο στο Ίντερνετ και είδα ότι συνήθως είναι πράγματα όπως μίξερ ή φωτογραφικές μηχανές και γυαλικά! Ποτήρια και καφετιέρες για δώρο; Δεν είναι από τα δώρα που μου αρέσουν. Δεν είμαι δα και 20 χρονών!!! Θα φτιάξω τη δική μου λίστα με τα πράγματα που θέλω: ένα σκυλάκι, ένα iPhone, μια τηλεόραση…».

THEA-sweets

 

25/9/2014
«Μόλις τώρα η μαμά μου είπε ότι θα πρέπει να μετακομίσω με τον Γκέιρ όταν παντρευτούμε και ότι δεν θα μπορώ να μείνω στο σπίτι μου πια. Νόμιζα ότι αστειευόταν, αλλά ήταν πολύ σοβαρή. Είχα καταλάβει ότι κάτι συνέβαινε όταν μου είπε χθες ότι πρέπει να καθαρίσω τα παλιά πράγματα μου, να μαζέψω ό,τι χρειάζομαι και να τα βάλω σε κούτες. Αλλά εγώ δεν θέλω να φύγω! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να γκρεμιστεί έτσι ο κόσμος μου… Απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι τον γάμο μου. Μπορείς πραγματικά να αναγκάσεις κάποιον να μετακομίσει;»

 

Στο κομμωτήριο

THEA-HAIR
26/9/2014
«Σήμερα πήγαμε στο κομμωτήριο και προσπαθούσαν πολύ ώρα να βρουν ένα χτένισμα που να μοιάζει…γαμήλιο. Ενιωσα σαν σταρ του σινεμά…».

 

Με τον «γαμπρό»

THEA-GROOM
29/9/2014
«Πολλοί με ρωτάτε πως είναι ο Γκέιρ. Ορίστε η φωτογραφία που πήραμε για τις προσκλήσεις. Μου αρέσει πολύ το φόρεμα μου και τα λουλούδια στα μαλλιά, αλλά αυτός δείχνει τόσο μεγάλος, τόσο γέρος. Τι νομίζετε; Είμαστε ωραίο ζευγάρι;».

 

30/9/2014
«Σήμερα πήγαμε με τη μαμά στο ανθοπωλείο για τα λουλούδια του γάμου… Βαρέθηκα λίγο… Ρώτησα εάν μπορούμε να έχουμε πολλά ροζ λουλούδια, αλλά η μαμά μου είπε ότι ο Γκέιρ θα αποφασίσει το χρώμα των λουλουδιών και όλα τα υπόλοιπα για τον γάμο. Δεν καταλαβαίνω…γιατί πρέπει αυτό να αποφασίζει για όλα; Ελπίζω να μην είναι έτσι ο γάμος!!! Είναι πραγματικά άδικο!».

THEA-flowers

1/10/2014
«Συμφωνώ, μπορεί να μην είναι συνηθισμένο για blog, αλλά πρέπει να γράψω για αυτό που δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα: όταν θα παντρευτώ με τον Γκέιρ αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το «κάνουμε» κι όλας; Να κάνουμε σεξ; !!!!! Ο λόγος που το σκέφτηκα είναι γιατί αφού η μαμά μου είπε ότι θα πρέπει να μετακομίσω με τον Γκέιρ, της είπα ότι θα βαριέμαι. Και αυτή με παρηγόρησε και μου είπε ότι θα αποφασίσουμε μαζί πως θα είναι το καινούργιο σπίτι και ότι θα κάνουμε διάφορα πράγματα μαζί. Μετά την ρώτησα εάν μπορώ να έχω το πολύ μεγάλο κρεβάτι που ήθελα από τότε που ήμουνα μικρή και μου είπε ότι φυσικά και μπορώ αφού και ο Γκέιρ θα το θέλει. Έτσι συνειδητοποίησα ότι δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα κοιμάμαι με τον Γκέιρ στο ίδιο κρεβάτι! Έψαξα στο Ίντερνετ και είδα ότι πρέπει να είσαι σέξι για τον σύζυγό σου την νύχτα του γάμου!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μείνουμε γυμνοί μαζί και να αγγίζουμε ο ένας τον άλλον και τέτοια πράγματα; Είναι αηδιαστικό και δεν μου αρέσει καθόλου!

Ξέρω ότι το σεξ είναι αυτό που κάνουν οι μεγάλοι. Είναι παράξενο και αηδιαστικό ειδικά ότι ο άλλος είναι τόσο γέρος. Δεν μπορεί να με υποχρεώσει κανείς να το κάνω, έτσι δεν είναι; Αρνούμαι να το κάνω!!!! Όταν προσπάθησα να ρωτήσω τη μαμά, μου είπε να μην το σκέφτομαι. Αλλά τώρα είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου…».
8/10/2014
«Το όνειρο μου πάντα ήταν να γίνω κτηνίατρος γιατί αγαπώ πολύ τα άλογα. Αλλά όταν το είπα σήμερα στη μαμά, μου είπε ότι δεν θα χρειαστεί να δουλέψω ή να πάω άλλο στο σχολείο, τώρα που παντρεύομαι τον Γκέιρ. Ο Γκέιρ βγάζει πολλά λεφτά και θα φροντίζει και τους δυο μας και έτσι εγώ θα μένω στο σπίτι… Εγώ όμως θέλω ακόμα να γίνω κτηνίατρος. Γιατί δεν πρέπει να δουλέψω;».

tia1

 

Αύριο η Τία «παντρεύεται». Κι αν φαίνεται απίστευτο ότι ένα 12χρονο κορίτσι στη Νορβηγία να παντρεύεται έναν ενήλικα, είναι γιατί όλο το blog είναι μια εκστρατεία κατά των γάμων ανήλικων κοριτσιών. Ένας γάμος με ένα 12χρονο κορίτσι δεν θα μπορούσε να γίνει νόμιμα σε χώρες όπως η Νορβηγία ή ο Καναδάς.

Αλλά περίπου 40.000 κορίτσια υποχρεώνονται να παντρευτούν σε αυτή και σε μικρότερη ηλικία σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με την οργάνωση Plan International (plan-international.org), που εμπνεύστηκε αυτή την εκστρατεία. Σε χώρες όπως ο Νίγηρας ή το Μπαγκλαντές περίπου το 60% των κοριτσιών υποχρεώνονται να παντρευτούν πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια και εάν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ θα υπάρχουν 142 εκατομμύρια παιδιά-νύφες μέσα στη δεκαετία.

Η ημερομηνία του «γάμου» της Τία, η 11η Οκτωβρίου, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για τα κορίτσια-νύφες που έχει ορίσει ο ΟΗΕ.

Στη Νορβηγία η οργάνωση Plan International, που δραστηριοποείται σε 50 χώρες, προσπαθεί να εμποδίσει τον «γάμο», ζητώντας από όλους να συνυπογράψουν το αίτημα (theasbryllup.blogg.no)

Scroll to top