10/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπόσχεση Σαμαρά στον Ιβάν Σαββίδη

Μετά από μεσολάβηση του Ζαγοράκη, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ρύθμιση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.
      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στον ΠΑΟΚ, αφού οι πληροφορίες ότι επίκειται οριζόντια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών κομμένη και ραμμένη στα μέτρα που θέλει ο Ιβάν Σαββίδης γίνονται καθημερινά ολοένα και πιο συχνές.

 

Χθες, διέρρευσε από το περιβάλλον της ΠΑΕ και του μεγαλομετόχου της πως μέσα σ’ όλα υπάρχει και διαβεβαίωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Σαββίδη ότι πολύ σύντομα θα έχει βρεθεί η λύση που προσδοκούν ο ίδιος και ο σύλλογος και αφορά το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια και δεν τον αφήνει να προχωρήσει στην ανάπτυξή του.

 

Κάποιες πληροφορίες μιλούν για δύο τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με τον ομογενή επιχειρηματία. Η μία πριν από την οριστικοποίηση της γενικής συνέλευσης με θέμα την προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις 20 Οκτώβρη και η δεύτερη πολύ πρόσφατα. Καθοριστικό ρόλο στις επαφές των δύο ανδρών φέρεται να παίζει τελευταία ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος, μετά την επιτυχία του στις ευρωεκλογές, έχει αποκτήσει ερείσματα στην κυβέρνηση και έχει χτίσει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ιβάν Σαββίδη.

 

Μένει βέβαια όλα αυτά να επιβεβαιωθούν στην πράξη, καθώς ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ήδη έτοιμα 13 εκατομμύρια ευρώ (από τα 14 που φημολογείται ότι θα φτάσει η νέα αύξηση) να διαθέσει για να πληρωθεί εφάπαξ το πρωτογενές χρέος του ΠΑΟΚ και ένα 10% από τις προσαυξήσεις.

 

Στον αγωνιστικό τομέα, με δεδομένο ότι ο κύριος όγκος των βασικών παικτών έχει υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, το βάρος έχει πέσει και στις μεταγραφές. Ηδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ έχει επαφές με νεαρό ταλαντούχο παίκτη, με εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Superleague, για να καλύψει το κενό του στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και αναμένεται να προχωρήσει στην απόκτησή του τον Γενάρη χωρίς μεγάλο κόστος.

 

Παράλληλα, ο Ζήσης Βρύζας έχει αρχίσει να μελετά περιπτώσεις παικτών για τις θέσεις των στόπερ και του κέντρου και μάλιστα διαφορετικών οικονομικών επιπέδων. Κι αυτό γιατί ο Σαββίδης έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους της ομάδας πως αν προχωρήσουν στην Ευρώπη, στη φάση των «32» του Europa League, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για μεταγραφές το επιπλέον μισό εκατομμύριο ευρώ που θα μπει στα ταμεία ως μπόνους πρόκρισης και εισιτήρια.

 

Σε διαφορετική περίπτωση είτε δεν θα πρέπει να κάνουν μεταγραφές είτε να αποκτήσουν παίκτες με μικρό κόστος.

 

Παράλληλα, αρχίζει να συζητείται η προοπτική να αποχωρήσουν δυο-τρεις παίκτες που δεν έχουν παίξει με βάση τα χρήματα που αμείβονται. Η ΠΑΕ αναμένεται να ανοίξει τις σχετικές συζητήσεις άμεσα προκειμένου να προχωρήσει σε συμφωνίες για λύση συνεργασίας μέχρι να ανοίξει η μεταγραφική περίοδος.

 

Scroll to top