tomsen

10/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμσεν: Επισφαλής η θέση της Ελλάδας στις αγορές

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα που τάζει ο πρωθυπουργός έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα των ξένων αξιωματούχων. «Με δεδομένη της εύθραυστη κατάσταση στις αγορές ένα είδος προγράμματος για την Ελλάδα θα ήταν ίσως σκόπιμο» υποστήριξε ο δανός ελεγκτής του ΔΝΤ.
      Pin It

Μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε ο δανός ελεγκτής του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, με δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν το πρόγραμμα στην Ελλάδα.

«Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση για την ακύρωση του προγράμματος» υποστήριξε το στέλεχος του Ταμείου, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ. Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ και αφορούσαν την ανάγκη ενός «προληπτικού προγράμματος» για τη χώρα μας, ο κ. Τόμσεν είπε ότι «έχουμε καλά νέα από την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα καθώς έχει ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές» προσθέτοντας όμως ότι οι συνθήκες στις αγορές παραμένουν επισφαλείς όπως φάνηκε και από την πρόσφατη άνοδο του spread των ελληνικών ομολόγων.

«Με δεδομένη της εύθραυστη κατάσταση στις αγορές ένα είδος προγράμματος, προληπτικού προγράμματος για την Ελλάδα θα ήταν ίσως σκόπιμο» υποστήριξε ακόμα ο δανός, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς την Αθήνα.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, είπε ότι έγιναν «τεχνικές συζητήσεις» πριν από την Ετήσια Σύνοδο.

 

efsyn.gr

Scroll to top