vouli

11/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση

«Aυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ενώ αλλαγή κυβέρνησης ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, χωρίς να αναφέρει πουθενά στην ομιλία του τη λέξη «εκλογές». «Ο λαός να μη δεχθεί να έχει μειωμένες απαιτήσεις» είπε η Αλέκα Παπαρήγα.
      Pin It

Άμεση προσφυγή στις κάλπες και κατόπιν σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, επιτιθέμενος παράλληλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τη φράση που είπε ότι το πρώτο μνημόνιο «μας το υπαγόρευσαν». Τη λαϊκή συστράτευση ως μοναδική ρεαλιστική λύση παρουσίασε χθες από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, αφού προηγουμένως κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση για «εξαχρείωση». Νέα τροφή στα σενάρια για αλλαγή κυβέρνησης έδωσε χθες και ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας: «Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση και αυτή η αλλαγή προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης».

 

Π. Καμμένος: «Aυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει»

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε εξεταστική για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο, μετά την αναφορά Βενιζέλου ότι «μας υπαγόρευσαν το πρόγραμμα».

Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε «δέσμιους της πολιτικής που οι ίδιοι έχουν υπογράψει» τους Σαμαρά και Βενιζέλο και υπενθύμισε την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπερφορολόγηση των πολιτών και ειδικά στον «αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ».

Αναφέρθηκε στα χρέη των δύο κομμάτων αλλά και στα χρέη των μεγάλων ομίλων ΜΜΕ και τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει» και η λύση είναι εκλογές και κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο «τη διαγραφή του χρέους, τη βίαια μείωση της φορολογίας κάτω από τα επίπεδα των γειτονικών χωρών και τη διασφάλιση των εθνικών θεμάτων, τη λύση του προβλήματος της «λαθρομετανάστευσης» και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

A. Παπαρήγα: «Ο λαός να μη δεχθεί να έχει μειωμένες απαιτήσεις»

Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνοντας κάλεσμα στο λαό να μη δεχθεί να έχει μειωμένες απαιτήσεις. Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τόνισε ότι «ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί, γιατί είναι ρεαλιστικό να γυρίσει το βιοτικό επίπεδο 50 χρόνια πίσω και να μην είναι ρεαλιστικό ο λαός να ξεκινήσει μια πορεία για να νικήσει;»

Η κ. Παπαρήγα, σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνάει η αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα χαρακτηριστικά εξαχρείωσης.

Αναφερόμενη στο χρέος σημείωσε ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διάφορες συνταγές αλλά στην ουσία είναι στην βάση της αναγνώρισης του χρέους και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η εξασφάλιση της ρευστότητας για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

«Το ΚΚΕ», υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα, «δεν αναγνωρίζει το χρέος» και πως «δεχόμαστε ότι όλοι θα διαπραγματευτείτε και κάθε μείωση θα την πληρώνει ο λαός» προσθέτοντας ότι ο λαός πρέπει να ζητήσει την επιστροφή όλων των απωλειών του.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι η ΝΔ υποτάσσει το λαό με τρομοκρατία και αντικομμουνισμόκαι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις.

 

Αλλαγή κυβέρνησης ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης

Επικριτικός προς την κυβέρνηση εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης. Μίλησε για «επίπλαστη κυβερνητική ενότητα, που θα διασφαλίσει μία ελάχιστη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος».

«Η “φυγή προς τα εμπρός” που επιχειρεί η κυβέρνηση -με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο χρέος, ο κ. Κουβέλης είπε πως «οι ισχυρισμοί πως έχει καταστεί βιώσιμο το χρέος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε πως η «Δημοκρατική Αριστερά δεν επενδύει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να μπει ένα τέλος σε μια πολιτική που, με στόχο την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, μειώνει τα εισοδήματα, απομυζά την πραγματική οικονομία και αντιφάσκει με τον στόχο της ανάπτυξης».

Ο κ. Κουβέλης, είπε επίσης πως χρειάζεται αλλαγή της κυβέρνησης. «Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέληξε, λέγοντας: «Δεν επενδύουμε στην αποτυχία της χώρας, δεν επενδύουμε στο λαϊκισμό, αλλά ταυτόχρονα δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία στη φτώχεια και τη στασιμότητα. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

 

efsyn.gr

Scroll to top