ebola-karantina

11/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Έμπολα: Σε καραντίνα 3 άνθρωποι στην Ισπανία και 41 στη Λιβερία

Τρεις ακόμη άνθρωποι τέθηκαν σε απομόνωση στην Ισπανία και 41 μέλη του ΟΗΕ μπήκαν σε καραντίνα στη Λιβερία. Τρεις Αφρικανοί είναι υπό παρακολούθηση στην Κολομβία. Ο Καναδάς συστήνει στους πολίτες του να εγκαταλείψουν τις πληγείσες χώρες.
      Pin It

Ακόμη τρία άτομα τέθηκαν υπό παρακολούθηση χθες Παρασκευή στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’, οι οποίοι όμως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του Έμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την Ισπανίδα νοσοκόμα που έχει νοσήσει.

Πλέον συνολικά 17 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους σε σχέση με την κρίση της επιδημίας του ιού.

 

diamartiria-ispania-ebola

Διαμαρτυρία των εργαζομένων την ώρα που Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης, χθες, Παρασκευή.

 

Παράλληλα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μία από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στις τάξεις της αποστολής του οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Επίσης, και η Κολομβία έθεσε υπό παρακολούθηση τρεις ανθρώπους που επέστρεψαν από την Αφρική στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα εξαιτίας της επιδημίας, όμως προς το παρόν οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση του Καναδά συνέστησε χθες, Παρασκευή, στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top