rocky-horror-show2

11/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ART

Η πολιτιστική ατζέντα του Οκτωβρίου

Πρεμιέρα για το Rocky Horror Show στο Rex, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές προτάσεις περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Οκτωβρίου.
      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

Rocky Horror Show

rocky-horror-show

Πρεμιέρα: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Η καλτ μανία τού Rocky Horror Show, του πιο rock ’n' roll μιούζικαλ όλων των εποχών που ο ηθοποιός Richard Ο’ Brien έγραψε για να αντιμετωπίσει τη μονοτονία της ανεργίας του, ανεβαίνει στο Rex.

Η υπόθεση πραγματεύεται την περιπέτεια του Μπραντ και της Τζάνετ, ενός άρτι αρραβωνιασμένου νεαρού ζευγαριού, εκπροσώπων της πουριτανικής μεσοαστικής τάξης, που παγιδεύεται στον πύργο όπου ζει το εξωγήινο τραβεστί Φρανκ-ν-Φέρτερ με ένα τσούρμο εξωφρενικών υπηρετών.

Εκεί γίνονται μάρτυρες της «δημιουργίας» του Ρόκι Χόρορ, ενός άντρα πλασμένου για να ικανοποιεί κάθε όρεξη του Φρανκ. Επιπλέον, το ζευγάρι γεύεται τις ηδονές της σεξουαλικής ελευθεριότητας, αλλά και τον τρόμο από τους αλλεπάλληλους φόνους.

Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, Τηλ.: 211 8000080. Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή 7.30 μ.μ., Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 8.30 μ.μ.

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Εξοδος»

 

Η θεατρική ομάδα Anima, μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης «Ιούλιος Καίσαρας: Scripta Femina», συνεχίζει τη θεατρική έρευνά της πάνω στην ανάδειξη της γυναικείας οπτικής και την άρθρωση theatro-exodosενός ισότιμου γυναικείου λόγου και παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Εξοδος» στο Studio Μαυρομιχάλη.

Το κείμενο της παράστασης, την οποία σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, συντίθεται από αφηγηματικά κείμενα-μονολόγους αλλά και αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έδρασαν την περίοδο από την Επανάσταση του 1821 μέχρι τον πόλεμο του 1940, τον Εμφύλιο αλλά και μέχρι σήμερα.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ.: 210 6453330

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Αρλέτα – Λάκης Παπαδόπουλος «Η Ωρα των Τρελών»
Με έναν τίτλο εμπνευσμένο από τον καλό της «Λύκο», η Αρλέτα με τη χαρισματική φωνή για πρώτη φορά στο Half Note.

arleta-papadopoulosΓια τέσσερα όχι και τόσο «Ησυχα Βράδια» όπως προβλέπεται. Αλλωστε, τι κι αν μετρά σχεδόν 50 χρόνια στο τραγούδι;

Η πολυτάλαντη Αρλέτα επιφυλάσσει πάντα μια έκπληξη στην τέχνη, όπως και στη ζωή.

17-20 Οκτωβρίου, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Swing Shoes & Sugahspank

swing-shoes

Οι Swing Shoes μαζί με τη Sugahspank επιστρέφουν για να ξεσηκώσουν τον κήπο του Νομισματικού Μουσείου για μια μοναδική βραδιά.

Ξεκινώντας από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες, αλλά με κοινό τόπο τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό, έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό.

Φέτος έχουν καταπιαστεί με υλικό της μαύρης μουσικής παράδοσης, καθώς και με δικές τους συνθέσεις που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 21.00, Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, τηλ.: 210 3643774

 

……………………………………..

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

 

«Ευεξίες» στο Γαρδίκι Ομιλαίων

ekdromi-omilaia

Περπατάμε ανάμεσα στα πορτοκαλοκίτρινα φυλλώματα που ντύνουν τη Γραμμένη Οξυά, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης όπου φύεται η οξιά, συνθέτοντας το απόλυτο φθινοπωρινό τοπίο.

Σβήνουμε τη δίψα μας στα καθάρια νερά των παραπόταμων που κυλούν στο ελατοσκέπαστο Βελούχι στη Φθιώτιδα.

Θαυμάζουμε το πάλαι πότε κεφαλοχώρι της περιοχής Γαρδίκι Ομιλαίων, που απλώνει τη χάρη του στα 1.000 μέτρα υψόμετρο αγναντεύοντας τις βουνοκορφές της Ρούμελης. Γευόμαστε το άγιο τσιπουράκι στη γιορτή της απόσταξης.

Και όλα αυτά στον ξενώνα Ομιλαία (www.omilaia.gr).

 

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου, πληροφορίες: 6948 258536

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Αβελάρδος και Ελοΐζα

avelardos

«Οι άνθρωποι γίνονται ζώα όταν ερωτεύονται. Και θηρία, όταν ερωτεύονται οι άλλοι…» Μετά τις δύο sold out παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου μια εντελώς νέα εκδοχή της τραγικότερης ίσως ιστορίας αγάπης.

Στο Παρίσι του 12ου αιώνα, ο 40χρονος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η 16χρονη μαθήτριά του Ελοΐζα Φιλμπέρ ερωτεύτηκαν, αψήφησαν μια ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν για όλη τους τη ζωή το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του.

Θέατρο Νέου Κόσμου, Αντισθένους, Αθήνα, 210 9212900

 

 

 

 

ΕΚΘΕΣΗ

idruma-eugenidou

«Αιγαίον: Η γέννηση ενός αρχιπελάγους»

 

Μέσα από σημαντικά εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικές διαδραστικές παρουσιάσεις, εμφανίζονται οι διεργασίες και τα αποτελέσματα των χερσαίων και θαλάσσιων δυνάμεων που διαμόρφωσαν τόσο το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, όσο και την εξέλιξη της ζωής στην περιοχή.

Τα εκθέματα συνθέτουν ένα δυνατό επικοινωνιακά και εικαστικά σύνολο, ικανό να θέλξει και να εντυπωσιάσει το ευρύ κοινό.

Μέχρι 23 Οκτωβρίου. Ιδρυμα Ευγενίδου, λ. Συγγρού 387 – 175 64, Παλαιό Φάληρο (είσοδος Πεντέλης 11), τηλ.: 210 9469600

 

 

 

 

Φεστιβάλ

 

Κέντρο Επισκεπτών Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Καθώς πλησιάζει η ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού, πυκνώνουν ακόμη περισσότερο οι δραστηριότητες του Κέντρου Επισκεπτών, ο σχεδιασμός των οποίων συνεχίζει να αντικατοπτρίζει τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο Δέλτα Φαλήρου.

 

11 & 18/10, ώρα 12.00

 

Συναυλία «τσέπης» Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Μια μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και μία ή δύο φωνές.

 

12/10, ώρα 11.30 – 13.00

 

Οι αριθμοί του εργοταξίου

 

Κάνουμε πράξεις και υπολογισμούς για να φανταστούμε τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού την επόμενη χρονιά. Για παιδιά Δημοτικού.

 

14/10, ώρα 18.00 – 20.00

 

Το πείραμα του αιώνα στη σχολική τάξη και στη βιβλιοθήκη

 

Πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις που εισάγουν τους μαθητές και τους καθηγητές και την τοπική κοινωνία στον κόσμο της επιστήμης και του CERN. Εισηγητής: Αγγελος Αλεξόπουλος, τμήμα εκπαίδευσης, CERN

 

17/10, ώρα 18.00 – 20.00

 

Το πείραμα του αιώνα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 

Μέσα από τα παραδείγματα της Βαρβακείου Σχολής και της Σχολής Χιλλ, εισαγόμαστε στους τρόπους διδασκαλίας της σύγχρονης φυσικής. Εισηγητές: Τ. Νάντσου, δασκάλα φυσικής – Σχολή Χιλλ, Ανδ. Βαλαδάκης, καθηγητής Φυσικής – Βαρβάκειος Σχολή

 

19/10 ώρα 11.30 – 13.30

 

Με χρωματιστές κλωστές και χαρτιά

 

Απλές τεχνικές βιβλιοδεσίας με απλά υλικά. Για παιδιά Δημοτικού. Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ευαγγελία Μπίζα

 

21/10, ώρα 16.30 – 19.30

 

Θέατρο της επινόησης: Τα υλικά και οι αριθμοί

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές και σε ανθρώπους σε απεξάρτηση. Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ιόλη Ανδρεάδη, σκηνοθέτις

 

22/10, ώρα 19.00

 

Εκδήλωση στην Εθνική Βιβλιοθήκη

 

Σε συνεργασία με το CERN, η ομιλία του καθηγητή Ε. Τσεσμελή σχετικά με τη διδασκαλία της σύγχρονης φυσικής.

 

24/10, ώρα 16.30 – 19.30

 

Το αρχαίο δράμα σήμερα: Τα υλικά και οι αριθμοί

 

Τα κλασικά κείµενα δίνουν το έναυσµα για έναν διάλογο µε τις λέξεις-έννοιες που αποτελούν τις μηνιαίες θεµατικές ενότητες του ΚΠΙΣΝ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές και σε ανθρώπους σε απεξάρτηση.

 

[email protected]

 

Scroll to top