12/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ετοιμος για πόλεμο ο Εδεσσαίος

Οπλα κάθε είδους και ευρήματα που γεμίζουν μουσείο βρήκε η αστυνομία στο σπίτι 51χρονου.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Οπλοστάσιο και… μουσείο διατηρούσε στο σπίτι του στην Εδεσσα ένας 51χρονος, που συνελήφθη και παραπέμπεται στο εισαγγελέα. Η αστυνομία, ωστόσο, συνεχίζει τις έρευνες λόγω του πλήθους και τους είδους των ευρημάτων, αφού εκτός από τον μεγάλο αριθμό οπλισμού βρέθηκαν και είδη μεταμφίεσης…

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έναν τυπικό έλεγχο που θέλησαν να του κάνουν οι αστυνομικοί, αλλά αρνήθηκε. Αφού τον οδήγησαν στο τμήμα, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου -μεταξύ άλλων- εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού και αρχαίων αντικειμένων.

 

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι μπροστά στο πλήθος και το είδος των ευρημάτων, ανάμεσα στα οποία συκεταλέγεται μεγάλος αριθμός πυροβόλων όπλων (κυνηγετικά και αυτόματα τυφέκια, πιστόλια), βαλλίστρες, διαφόρων ειδών ξίφη, ξιφίδια, μαχαίρια και τσεκούρια, κλομπ, σιδηρολαβές, μία διόπτρα και διάφοροι τύποι φυσιγγίων.

 

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αρχαιολογική σκαπάνη, καθώς και σημαντικός αριθμός νομισμάτων, πιθανώς προερχόμενα από την Ελληνιστική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο, καθώς και τμήματα ζώων -πιθανόν της Παλαιοζωικής εποχής. Επιπλέον, στην οικία του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ανιχνευτής μετάλλων, χρηματικό ποσό 9.100 ευρώ, μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, κουκούλα ολικής κάλυψης προσώπου (full face), περούκα και ψεύτικο αυτοκόλλητο μουστάκι.

 

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια αρχαιολογική και παλαιοντολογική υπηρεσία. Στο μεταξύ, η αστυνομία βάζει στο… μικροσκόπιο τα όπλα, για να διαπιστωθεί το «ιστορικό» τους, αφού θεωρεί ασυνήθιστα μεγάλο τον αριθμό τους. Οι έρευνες γύρω από τον 51χρονο συνεχίζονται, ενώ η μόνη δικογραφία που έχει συνταχθεί προς το παρόν αφορά την παράνομη οπλοκατοχή και παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top