12/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΩΝ - ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Τέλος στην ατιμωρησία

      Pin It

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξάνδρα Πίσκοινα, ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας των ζώων, τοποθετήθηκε στη θέση της υπεύθυνης εισαγγελέως για την εφαρμογή της αυστηρής πλέον νομοθεσίας που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα. Η κ. Πίσκοινα, η οποία θα κατέχει και τη σημαντική θέση του Διοικητικού στην Εισαγγελία, με βάση την εμπειρία και την ευαισθησία της φέρεται αποφασισμένη να κινηθεί δραστήρια για την αντιμετώπιση των δεκάδων κρουσμάτων βάναυσης κακοποίησης των ζώων, που μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα -ως αντίληψη κοινωνίας και πολιτισμού- διεθνώς.

 

Ο ορισμός ειδικού εισαγγελέα για την προστασία των ζώων επιβλήθηκε από την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος, λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας κατά των ζώων. Τη θέση της αρμόδιας εισαγγελέως για την προστασία των ζώων κατείχε μέχρι πρόσφατα η Αθηνά Θεοδωροπούλου, η θητεία της οποίας υπήρξε επιτυχής, καθώς την τελευταία διετία με παρέμβασή της είδαμε να οδηγούνται οι υπεύθυνοι για τη βάναυση συμπεριφορά σε βάρος των ζώων στη Δικαιοσύνη.

 

Την αυστηρή εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων, κυρίως των αδέσποτων, αξίωσε με δημόσια δήλωσή του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- πως δεν «θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή για τους παραβάτες».

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top