oaed

11/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014 .
      Pin It

Νέες ευκαιρίες εύκολου πλουτισμού προσφέρει ο ΟΑΕΔ στους πιστοποιημένους μεσάζοντες με την έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας -μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης- 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ καλεί τον διοικητή Θ. Αμπατζόγλου να σταματήσει να πετά πολύτιμους για την καταπολέμηση της ανεργίας πόρους, διευκολύνοντας ουσιαστικά τον εύκολο πλουτισμό ιδιωτών!

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές που γνωρίζουν άριστα τα τεκταινόμενα εντός του Οργανισμού, τα προγράμματα συνδυασμένων δράσεων με επιταγή έχει πλέον αποδειχθεί ότι είναι αναποτελεσματικά. Είναι εξαιρετικά ακριβά, ανακυκλώνουν την ανεργία, εξασθενούν το ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργούν μια νέα γενιά εργαζόμενων χαμηλών προσδοκιών, μειώνουν το συνολικό μέσο μισθολογικό κόστος και προωθούν έναν ανταγωνισμό που στηρίζεται σε αθέμιτες πρακτικές στις πλάτες των ανέργων.

Το πρόγραμμα πάντως εμπεριέχει δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
  • Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
  • Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
  • Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

 

Τζ.Ρ.
efsyn.gr

Scroll to top