batista

12/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το πάρτι, η προσγείωση και η εκτροπή

Με μπροστάρη τον Διαμαντίδη, στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να μην αποπροσανατολιστούν από τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, ενώ η νέα εκτροπή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκαλεί μείζον θέμα και σκιάζει τον άθλο του παρκέ.
      Pin It

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Χαρακτήρα φιέστας και ευκαιρία για επιβράβευση των θριαμβευτών του ντέρμπι του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός στο αυριανό (19.30, Νovasposts 2) παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στη Νέα Κηφισιά. Ο ενθουσιασμός που προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο η νέα και ελλιπής ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προκρίθηκε κόντρα στα προγνωστικά, σε συνδυασμό με τη λήξη της τιμωρίας της έδρας, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για… πάρτι. Πρώτη χθεσινή κίνηση της διοίκησης ήταν προσκαλέσει τον κόσμο στο γήπεδο, τόσο την Κυριακή όσο και την ερχόμενη Παρασκευή, για την πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας, εντός, με αντίπαλο την πολωνική Τούροβ.

 

Από την άλλη, κανένας δεν πετάει στα σύννεφα κι αυτό φαίνεται κι από τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Ιβάνοβιτς, καθώς είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα σε τόσο πρόωρο ντέρμπι να αποπροσανατολίσει την ομάδα, που βρίσκεται στη διαδικασία της ανοικοδόμησης.

 

Κι αν ο δρόμος για την κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου Ελλάδας της «πράσινης» μπασκετικής ιστορίας άνοιξε διάπλατα με την εξουδετέρωση του Ολυμπιακού, η πορεία κατάκτησης του πρωταθλήματος και μιας καλής ευρωπαϊκής συμμετοχής παραμένει δύσκολη. Αλλωστε, τα προβλήματα μπορείς να τα «κρύψεις» σε ένα ματς, αλλά σε βάθος χρόνου είναι δύσκολο να τα καλύπτεις με αλχημείες. Ομως, όπως και να το κάνεις, είναι άλλο να ρίχνεις το ασήκωτο βάρος για τη διαχείριση μιας αχώνευτης ήττας στον «αιώνιο» αντίπαλο και άλλο να έχεις κρατήσει στον λογαριασμό σου την ανάγκη ορθής αξιολόγησης μιας σπουδαίας νίκης, η οποία ενίοτε μακιγιάρει τις αδυναμίες. Κέρδος ουσίας, χρόνου και αυτοπεποίθησης μέχρι το επόμενο βήμα. Κέρδος, επίσης, η δύναμη που ένιωσαν μετά από τέτοιο ξεκίνημα παίκτες όπως ο 19χρονος Διαμαντάκος, ο οποίος έπεσε από την αρχή στα βαθιά.

 

Ολοι έμειναν στο αυτονόητο που τόνισε κι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, ο Νίκος Παππάς, υπενθυμίζοντας ότι «ανεξαρτήτως συνθηκών, ο Παναθηναϊκός είναι συνηθισμένος και υποχρεωμένος να διεκδικεί τίτλους». Κανείς δεν ξέφυγε σε κουβέντες παραπάνω. Εμεινε μόνο η αναμενόμενη καζούρα των οπαδών στους αντιπάλους να υπενθυμίζει πόσο μεγάλη σημασία έχουν τέτοια παιχνίδια στην καθημερινότητά τους.

 

Μέσα σε αυτήν τη θριαμβευτική ατμόσφαιρα, έμεινε και μια ενοχλητική σκιά, η οποία φαίνεται ότι έπαψε πια να προκαλεί έκπληξη. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο τιμωρημένος ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος καθόταν «κανονικά και με τον νόμο» στα επίσημα του ΟΑΚΑ, αλλά και πως δεν αρκέστηκε στη φυσική παρουσία.

 

Οπως καταγράφουν οι τρεις διαιτητές στο φύλλο αγώνα, «κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου και στα περίπου έξι λεπτά που έκατσε στην πολυθρόνα που βρίσκεται στο παρκέ, σε κάποιες φάσεις απείλησε τους διαιτητές λέγοντάς τους: «Θα δείτε τι θα πάθετε, ρε π@υστ@δ@ς, θα έρθω σπίτι σας σήμερα το βράδυ»!» Επισημαίνουν επίσης ότι υπήρξαν άτομα που εισήλθαν στο γήπεδο στη διάρκεια της πρώτης περιόδου, χωρίς να έχουν δικαίωμα και έβριζαν τους παίκτες του Ολυμπιακού.

 

Scroll to top