12/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Η αλλαγή που θέλεις να έρθει»

Με μια φράση του Γκάντι, σε έντονα φορτισμένη δήλωση, ο Γιώργος Μπαρτζτώκας υπέβαλε την παραίτησή του από το τιμόνι του Ολυμπιακού. «Να συνεχίσουν τον δύσκολο, αλλά έντιμο δρόμο που διάλεξαν», προέτρεψε τους Αγγελόπουλους, τους οποίους θέλησε να διευκολύνει. Κατσικάρης ο βασικός υποψήφιος διάδοχος.
      Pin It

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι και πολύ συναίσθημα αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο 49χρονος τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί μετά το νέο χαστούκι από τον Παναθηναϊκό, υποβάλλοντας την παραίτησή του από το τιμόνι των «ερυθρολεύκων». Ο επίλογος μιας συνεργασίας που κράτησε δύο γεμάτες σεζόν και έφερε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013 στο Λονδίνο, γράφτηκε χθες το μεσημέρι στη συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος από τους Αγγελόπουλους.

 

Το κλίμα το βράδυ της Πέμπτης έγινε ακόμη βαρύτερο μετά την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή της ομάδας από οργανωμένους οπαδούς, κατά την άφιξή της στο ΣΕΦ και απλά ενίσχυσε την απόφαση που είχε πάρει ο προπονητής αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

 

«Είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει», ήταν η φράση την οποία ο Μπαρτζώκας δανείστηκε από τον Ινδό πολιτικό και επαναστάτη για να ξεκινήσει την αποχαιρετιστήρια γραπτή δήλωσή του. Και συνέχισε: «Για μένα, μια τέτοια στιγμή έφτασε σήμερα, δύο χρόνια και κάτι από τη μέρα που ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Ηταν μια σχέση η οποία ποτέ δεν υπήρξε μόνο επαγγελματική. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος που τα συναισθήματα τα οποία βίωσα ήταν τόσο έντονα. Οσο μεγάλη ήταν η χαρά και η υπερηφάνεια στις μεγάλες νίκες, ακόμη μεγαλύτερη ήταν η στενοχώρια στις ήττες. Το σίγουρο είναι ότι εργάστηκα με πίστη, αφοσίωση και κυρίως την πεποίθηση ότι κάθε απόφασή μου ήταν για το καλό της ομάδας. Αυτό άλλωστε πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για όποιον έχει την τιμή να υπηρετεί έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Θέλω, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω πρώτα και πάνω απ’ όλα την οικογένεια Αγγελόπουλου για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τις συνθήκες που μου παρείχαν, όλους τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα για όσα καταφέραμε και όσα δεν καταφέραμε, τους συνεργάτες μου από το προπονητικό αλλά και το διοικητικό επιτελείο για τη συνέπεια και εργατικότητά τους και, τέλος, τους φιλάθλους που μας συμπαραστάθηκαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Ειλικρινά πιστεύω ότι η φετινή ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και υψηλές προδιαγραφές που μπορούν να την οδηγήσουν στις επιτυχίες που δικαιούται. Εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, όπως την εκφράζουν οι πρόεδροι με τον δύσκολο αλλά έντιμο τρόπο που έχουν διαλέξει».Ουσιαστικά ο Μπαρτζώκας θέλησε να αναλάβει την ευθύνη, αλλά κυρίως να λύσει τα χέρια των προέδρων και να τους βοηθήσει στην εκτόνωση του άσχημου κλίματος και της κρίσης που προκάλεσε η απώλεια ακόμα ενός τίτλου από τον ελλιπή Παναθηναϊκό.

 

Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αλλάξει σελίδα από το ξεκίνημα της σεζόν αναζητώντας αντικαταστάτη. Λόγω πίεσης χρόνου, σε πρώτη φάση την ομάδα στον κυριακάτικο αγώνα της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Πάτρας αναμένεται να κοουτσάρει ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος διαχρονικά προβάλλει ως ένα πρόσωπο που λόγω παρελθόντος μπορεί να εγγυηθεί την ηρεμία και την εκεχειρία σε σχέση με την οργή των οργανωμένων.

 

Από εκεί και πέρα ακούγεται το όνομα του ομοσπονδιακού τεχνικού Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος αυτή την εποχή είναι ελεύθερος και πρόβαλε από την πρώτη στιγμή ως βασική υποψηφιότητα διαδοχής.

 

Scroll to top