texas-ebola

13/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανίδα νοσηλεύτρια το νέο κρούσμα του Έμπολα

Είχε φροντίσει τον Λιβεριανό ασθενή που πέθανε στο Τέξας την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του ιού. Ανησυχίες ότι παραβιάστηκαν οι ιατρικές οδηγίες που είχαν δοθεί με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
      Pin It

Η νοσηλεύτρια, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, είναι ο πρώτος ασθενής που προσβλήθηκε από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος. Η γυναίκα είχε στενή και καθημερινή επαφή με τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν κατά τη διάρκεια της 11μερης νοσηλείας του, ο οποίος κατέληξε την περασμένη Τετάρτη.

Ο Λιβεριανός ασθενής είχε εκτεθεί στον ιό ενόσω βρισκόταν στη Λιβερία και ύστερα ταξίδεψε στις ΗΠΑ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας έχει ήδη δεχτεί επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό της κατάστασης

texas-ebola2Η νέα υπόθεση οδήγησε τον Μπαράκ Ομπάμα να διατάξει τις ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας ώστε το αμερικανικό ιατρικό σύστημα να είναι έτοιμο να ακολουθήσει τα σωστά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του ιού, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πώς η νοσηλεύτρια μολύνθηκε από τον ιό, ωστόσο ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Τόμας Φρίντμαν, δήλωσε ότι πιθανόν πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας, κάτι που ίσως σημαίνει πως και άλλοι νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα.

Όπως δήλωσαν υπάλληλοι του νοσοκομείου του Τέξας, η νοσηλεύτρια φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της θεραπείας του Λιβεριανού ασθενούς.

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα της έκθεσης των νοσηλευτών στον ιό, διότι εάν αυτό το άτομο μολύνθηκε από τον Έμπολα, το ίδιο θα μπορούσε να έχει συμβεί και σε άλλους», δήλωσε ο Φρίντμαν. Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας ακόμα υπάλληλος του νοσοκομείου, ο οποίος πιθανόν είχε έρθει σε επαφή με τη νοσηλεύτρια και θα μπορούσε να έχει προσβληθεί από τον ιό, παρακολουθείται.

Κανένα από το προσωπικό 10 ατόμων που είχαν στενή επαφή με τον Ντάνκαν ή οι 38 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

 

efsyn.gr

Scroll to top