amal-alamountin2

13/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ART

Η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ σήμερα στην Αθήνα για τα Γλυπτά

H διάσημη δικηγόρος και ο εργοδότης της, Τζέφρι Ρόμπερτσον, έρχονται στη χώρα μας έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για ζητήματα σχετικά με τα Μάρμαρα που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.
      Pin It

Με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού θα συναντηθεί σήμερα (Δευτέρα) στην Αθήνα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Άμαλ Αλαμουντίν.

Λίγες ημέρες μετά τον γάμο της με το διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, η δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έρχεται στην Αθήνα για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

 

clooney

Τον περασμένο Μάρτιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε κεκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).

Όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers, «για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον κ. Ρόμπερτσον και την κ. Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση γι' αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους».

Οι δύο δικηγόροι θα παραμείνουν στην Αθήνα έως την Πέμπτη.

 

efsyn.gr

Scroll to top