Pin It

Αγνώριστες κατάντησαν η πρωτεύουσα και έτερες μεγαλουπόλεις της Ψωροκώσταινας από την ανθρωπιστική κρίση ελέω μνημονίων, μεσοπρόθεσμων, φορολογικών, μισθολογικών και λοιπών αδέσποτων μέτρων των χωρίς μέτρο δεσποτικών ταγών μας. Ετσι και κάνουν κάνα ντου για να δουν τους οικείους τους οι τυχεροί που αναζήτησαν την τύχη τους στις φάμπρικες της Γερμανίας, στις στοές του Βελγίου, στη μακρινή την Αυστραλία, πέρα στην Αμερική, αλλά και στον Καναδά και στη Βραζιλία, θα πάθουν πολιτιστικό κλακάζ.

 

Θα νομίζουν οι ταλαίπωροι μετανάστες ότι βρίσκονται σε άγνωστη χώρα. Και δεν είναι μόνο οι άστεγοι που κατακλύζουν υπόστεγα και παγκάκια, ούτε ο μειωτικός πολλαπλασιασμός όσων ψάχνουν τα απαραίτητα στους κάδους των σκουπιδιών, μήτε καν οι ουρές στα συσσίτια, η συλλογική κατάθλιψη και η καταθλιπτική περισυλλογή της μιζέριας. Τώρα που σώνονται και τα τελευταία αποθέματα κοινωνικής αντοχής, το γκουβέρνο διατείνεται ότι επιτέλους μας έσωσε, κάνοντας κουρελόχαρτο τα μνημόνια, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τους εφαρμοστικούς νόμους, δείχνοντας κόκκινη κάρτα στο ΔΝΤ, βγάζοντας τη γλώσσα στην Κάνγκελα, δημιουργώντας το success story και μετατρέποντας τη χώρα σε πολύφερνη κόρη.

 

Η πρόταση του Αδ-όνειδος να βαφτιστεί κεντρική λεωφόρος των Αθηνών με το όνομα του Στουρνάρα, Ιωάννου Στουρναροπούλου πά' να πει -κατά το Δροσοπούλου-, η οποία θα καταλήγει στην πλατεία Αντωνίου ΘΑμαρά, είναι η μικρότερη τιμή που μπορεί να αποτίσει ο προνομιούχος λαός στους ηγέτες του. Στα οδόσημα του Ηρακλείου Κρήτης, κάτω από την επονομασία του δρόμου διευκρινίζεται σε παρένθεση η ιδιότητα του κάθε προσώπου ή η προέλευση του τοπωνυμίου. Χανίων (Κρητική πόλη), π.χ. ή Σαπφούς (Αρχαία ποιήτρια).

 

Νομίζω ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να ακολουθηθεί το παραπάνω μοντέλο στις μετονομασίες στενών και φαρδύτερων σοκακιών του κλεινού άστεως. Για να μείνει άσβεστη η μνήμη των εθνοσωτήρων στις επόμενες γενεές. Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Η Βασιλίσσης Σοφίας γίνεται Κανγκελαρίου Μέρκελ (Γερμανίδα πρωθυπουργός της Ελλάδος), η Βασιλίσσης Αμαλίας Κριστίν Λαγκάρντ (Εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Οικονομία και του ΤΝΤ στην κοινωνία) και η Βασιλίσσης Ολγας Ντομινίκ Στρος Καν (Λάτρης του ποδόγυρου και του γύρου με πίτα).

 

Ανυπερθέτως θα δοξάσουμε και τα δικά μας παιδιά: Οδός Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου (Μιχαλάκης ο πολιτευόμενος), Αννας Καραμανλή (Να πάει να αγαπηθεί ο Χαρδούβελης), Δοκισησόφου Σοφίς (Το μαλλί πώς είναι;), Μάκη Γιακουμάτου (Κατατρόπωσε τις τιμές σε μακαρόνι και ρύζα), Ασιμου Ρεντίκογλου (Αργόμισθος στην ΕΡΤ που της έβαλε λουκέτο), Γκίκα Χαρδούβελη (Ο Ενφιας δεν είναι δική μου επινόηση), Αδ-όνειδος ΓεωργιΑΔΟΥ (Πάρε τα λεφτά και τρέχα), Μάκη Βορίδη (ο φασιστοειδής με τον Μπαλτά), Τάκη Μπαλτάκου (@*&$%^). Οταν αντικρίσουν τις κοσμοϊστορικές μεταβολές οι εμιγκρέδες, θα κόψουνε λάσπη. Τα μετέωρα επιμένουν στις λιακάδες και μόνο στα Δωδεκάνησα θα δακρύσουν με τα χάλια μας και τις πομπές μας.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top