Pin It

Πέρασα ένα Σαββατοκύριακο με μαραθώνιο τηλεοπτικών σειρών. Σπίτι, καναπές, λάπτοπ και το ένα επεισόδιο πίσω από το άλλο. Καταιγισμός. Το «Newsroom» έβλεπα του Ααρον Σόρκιν με τον Τζεφ Ντάνιελς, όλο τον δεύτερο κύκλο -ο τρίτος κύκλος έξι επεισοδίων θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Αμερική στις 9 Νοεμβρίου και το περιμένουμε πώς και πώς. Ενα Σαββατοκύριακο, λοιπόν, με το «Newsroom», το κάθε επεισόδιο διαρκεί 50 λεπτά, περνάς ένα 10ωράκι χαλαρά.

 

Το γνωρίζετε, υποθέτω, ο νέος κινηματογράφος είναι η τηλεόραση. Στο εξωτερικό, όχι εδώ. Τηλεοπτικές σειρές σε συνέχειες, καλύτερες και από ολοκληρωμένες κινηματογραφικές ταινίες. Στο εξωτερικό, επαναλαμβάνω, και όχι στη δική μας τηλεόραση, δυστυχώς, που περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους της. Αμερικανικές σειρές ως επί το πλείστον (αν και το δανέζικο «Borgen» είναι κορυφαίο), με εκπληκτικά σενάρια και γυρισμένες με 100% κινηματογραφικό τρόπο. Να σας προτείνω μία; Το «House Of Cards», σε παραγωγή του Ντέιβιντ Φίντσερ (αυτός που έχει γυρίσει το «Fight Club» και το «Seven»), με τον Κέβιν Σπέισι στον πρωταγωνιστικό ρόλο και θέμα του τα παιχνίδια εξουσίας του Λευκού Οίκου. Αναζητήστε την.

 

Οσο για το μεγάλο νέο των τελευταίων ημερών, δεν είναι άλλο από την επιστροφή του «Twin Peaks», ίσως την πρώτη από τις τηλεοπτικές σειρές που μας έβαζε σε τέτοια λογική. Θα θυμάστε οι παλιότεροι τους δύο πρώτους κύκλους, πριν από εικοσιπέντε χρόνια. Ε, λοιπόν, η πιο καλτ τηλεοπτική σειρά επανέρχεται. Το αποκάλυψαν οι δύο σκηνοθέτες της, ο πολύς Ντέιβιντ Λιντς και ο Μαρκ Φροστ. Ενα μαγικό τουίτ έστειλαν και μας άφησαν όλους «ξερούς». Το «Twin Peaks» (φωτ.)επανέρχεται το 2016! Πιάνουμε θέση από τώρα.

 

Μη με ρωτήσετε πού μπορείτε να βρείτε αυτές τις σειρές, δεν θα σας πω εδώ, δημοσίως. Αν θέλετε, πάρτε μας τηλέφωνο στην εφημερίδα.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

Scroll to top