20/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ολα ή τίποτα απόψε στο Τορίνο

      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο αγώνας με την Τσέλσι είναι όλα ή τίποτα!»

 

Ο βοηθός προπονητή της Γιουβέντους, Αντζελο Αλέσιο, ήταν ειλικρινής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο, λίγο πριν από την «τιτανομαχία» του Ε' ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η «Γηραιά Κυρία» με ήττα (και παράλληλα νίκη της Σαχτάρ επί της Νόρντζελαντ) αποχαιρετάει τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ο τερματοφύλακας των Τορινέζων, Τζανλουίτζι Μπουφόν, πιστεύει πάντως ότι το θρίλερ θα παιχθεί μέχρι το τέλος:

 

«Από την πρώτη αγωνιστική και την ισοπαλία μας στο Λονδίνο ξέραμε ότι ο όμιλος θα είναι πολύ ισορροπημένος, γιατί και η Σαχτάρ είναι ιδιαίτερα δυνατή. Υπάρχουν τρεις ομάδες για δύο θέσεις και μέχρι τις καθυστερήσεις της τελευταίας αγωνιστικής, τον Δεκέμβριο, όλα θα είναι ρευστά».

 

Από τις 16 ομάδες που αγωνίζονται απόψε στη διοργάνωση των «αστεριών», μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη εξασφαλισμένη μαθηματικά την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο, καθώς είναι η μοναδική με τέσσερις νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί.

 

Για τον λόγο αυτό ταξίδεψαν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τους Ουέιν Ρούνεϊ και Ρόμπιν φαν Πέρσι.

 

Στο «Μεστάγια» συγκρούονται οι δύο πρωτοπόροι του ΣΤ' ομίλου, η Μπάγερν και η Βαλένθια. Οποια νικήσει, προκρίνεται από απόψε – είναι τόσο απλό. Αν φέρουν ισοπαλία και η ΜΠΑΤΕ νικήσει τη Λιλ, που δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ σε βαθμούς, τότε Γερμανοί, Ισπανοί και Ουκρανοί θα τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική.

 

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται από χθες στη Μόσχα για τον αγώνα με τη Σπαρτάκ του Ισπανού Ουνάι Εμερι, στην αναζήτηση του ενός βαθμού που της λείπει για να περάσει στην επόμενη φάση.

 

Το ταξίδι ξεκίνησε με μια μίνι περιπέτεια δύο ωρών για τον Σεσκ Φάμπρεγας: κάτοχος δύο διαβατηρίων, είχε αφήσει εκείνο με τη ρωσική βίζα στο σπίτι του. Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, αναρωτιόταν χαμογελώντας αν οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο τον ταλαιπώρησαν επειδή ήταν οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Για την έκβαση του ομίλου πολύ πιο σημαντικός είναι ο αγώνας της Σέλτικ στη Λισαβόνα. Αν ο Γιώργος Σαμαράς και οι συμπαίκτες του επικρατήσουν της Μπενφίκα, τότε θα προκριθούν από απόψε. Ισως τους φτάσει και η ισοπαλία, αν δεν γίνει έκπληξη μεγατόνων στο «Λουζνίκι» με την Μπαρτσελόνα να χάνει για δεύτερη σερί αγωνιστική…

Scroll to top