13/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Πιάνει δουλειά

 

Κι ενώ κάποιες εγγλέζικες εφημερίδες γκρινιάζουν, η Αμάλ Αλαμουντίν καταφτάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα παρέα με το αφεντικό της, κορυφαίο νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, που ηγήθηκε, το 2006, της πρωτοβουλίας να επιστραφούν οι σοροί των Αβορίγινων της Τασμανίας από το Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εδώ είναι ήδη και ο Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ολοι μαζί, σε διαδοχικές συναντήσεις με τον Κ. Τασούλα (Τρίτη) και τον Αντ. Σαμαρά (Τετάρτη) θα προτείνουν τρόπους για να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επιστροφή των Μαρμάρων, χωρίς να εξελιχθεί σε νομική υπόθεση κατά της Βρετανίας. Η Αμάλ Αλαμουντίν, που θα παραμείνει στην Αθήνα έως τις 16 Οκτωβρίου, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα μείνει στη «Μεγάλη Βρετάνια».

 

Β.Τζ.

 

………………………………………….

 

Αντικύθηρα στην «Γκάρντιαν»

 

Ενα μεγάλο και εμπεριστατωμένο άρθρο, σχετικά βίντεο και πολύ ενθουσιασμό περιελάμβανε το αφιέρωμα της βρετανικής «Γκάρντιαν» στις νέες εξελίξεις γύρω από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Μπρένταν Φόλεϊ από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole της Μασαχουσέτης: «Εχω ερευνήσει 40 με 45 ναυάγια σε όλη τη Μεσόγειο. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Είναι ένα τεράστιο πλοίο, γεμάτο πολύτιμα αντικείμενα και κατασκευασμένο από τα καλύτερα υλικά που είχαν στη διάθεσή τους τον 1ο αιώνα π.Χ.».

 

Μ.Κ.

 

……………………………………………

 

Βραβείο Ειρήνης

 

Καλλιτέχνης, συγγραφέας, μουσικός, παθιασμένος ερευνητής άγνωστων μουσικών οργάνων, συνθέτης νεοκλασικής μουσικής κι ένας από τους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους στον κόσμο (σύμφωνα με τη λίστα του Τime το 2010), ο Αμερικανός Τζέιρον Λανιέρ τιμήθηκε με το σημαντικό Βραβείο της Ειρήνης, που απονέμει κάθε χρόνο η Ενωση Γερμανών Εκδοτών. Η τελετή -που παραδοσιακά πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Εκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης- έγινε χθες και το βραβείο στον ξεχωριστό καλλιτέχνη (ο οποίος στα τελευταία του βιβλία «You Are Not a Gadget» και «Who Owns the Future» έχει εξαπολύσει πυρά εναντίον του Ιντερνετ και των οικονομικών πολιτικών) παρέδωσε ο Χάινριχ Ριτμίλερ, πρόεδρος της γερμανικής Ενωσης.

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top