skourletis

13/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταρκτική έρευνα για δωροδοκία βουλευτών

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (επικαλούμενος δημοσίευμα) περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, προκάλεσαν την αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Δήλωση του πρωθυπουργού.
      Pin It

Σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «’γαλάζιοι' επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή» αναφέρθηκε (Mega) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί  εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Ο κ. Σκουρλέτης, επικαλέστηκε Κυριακάτικο δημοσίευμα ισχυριζόμενος τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα». Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό  στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

Δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης»

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση Σαμαρά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Βενιζέλος: «Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου»

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε: «Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα  Εισαγγελέας του Α.Π. θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας.

Τώρα οποίος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες.

Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση  της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ».

 

Σχετικό θέμα: Σκουρλέτης: «Κουμπαράς» για τους 180 βουλευτές

 

 

efsyn.gr

Scroll to top