iatrikos-sillogos-ekloges

14/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εννέα παρατάξεις στο νέο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Διατήρησε μεν την πρωτιά έχασε δε 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο Γιώργος Πατούλης.
      Pin It

Εννέα παρατάξεις εκπροσωπούνται, για πρώτη φορά, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας, γεγονός που οφείλεται στην διάσπαση της -προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία- παράταξης.

Ο νυν πρόεδρος του ΙΣΑ διατήρησε την πρωτιά με έξι έδρες, πέφτοντας όμως από το 50,5% στο 35,4%. Δεύτερη δύναμη εξελέγη το προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστικό Μέτωπο» με 15,22% και τρεις έδρες και τρίτη η παράταξη ΝΙΚΙ – ΙΣΑ του Γιώργου Ελευθερίου με 11,8% και δύο έδρες.

Από μία έδρα παίρνουν η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη ΔΗΠΑΚ (5,67%), η ΑΡΣΙ (5,33%), η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΑΥΚ, οι Νέοι Γιατροί και η παράταξη «Να πούμε την Αλήθεια».

Στις εκλογές αυτές η συμμετοχή ήταν αυξημένη από 5.000 γιατροί που ψήφισαν στις προηγουμενες αρχαιρεσίες σε 9.000 σε αυτές.

Η κεντροδεξιά και δεξιά παράταξη, που κατέχει σήμερα το προεδρείο, διασπάστηκε και κατέβηκε στις εκλογές με τέσσερα ψηφοδέλτια: ΔΗΚΙ – ΙΣΑ του νυν προέδρου Γιώργου Πατούλη, ΝΙΚΙ – ΙΣΑ του Γιώργου Ελευθερίου, «Θα πούμε την αλήθεια – Ιατρική Κίνηση Αλληλεγγύης των πρώην γιατρών του ΙΚΑ» και «Νέα Ιατρική Προοπτική οι νέοι γιατροί».

«Η νίκη μας, που επετεύχθη σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον αποδεικνύει περίτρανα ότι η ΔΗΚΙ – ΙΣΑ αποτελεί για την πλειοψηφία των συναδέλφων παράταξη ευθύνης και συνέπειας, διεκδίκησης και αποτελεσματικότητας», σχολίασε το αποτέλεσμα ο Γ. Πατούλης.
Nτα.Β

 

efsyn.gr

Scroll to top