psifidoto-amfipoli

14/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για το υπόλοιπο ψηφιδωτό στην Αμφίπολη

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποστήριξε ότι «σήμερα ή αύριο» θα φανεί αν υπάρχει και άλλο πρόσωπο στο ψηφιδωτό. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «δεν είναι σαφές αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος».
      Pin It

Η αποκάλυψη του περίτεχνου ψηφιδωτού δαπέδου στον τάφο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη έκανε ακόμα μεγαλύτερη την αγωνία για την πρόοδο της ανασκαφής, με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να υποστηρίζει πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει φανεί αν υπάρχει και άλλο πρόσωπο στην παράσταση του ψηφιδωτού.

«Δεν έχει αποκαλυφθεί ανατολικά και δυτικά της παράστασης όλο το ψηφιδωτό, γιατί στα σημεία αυτά πατούν τα υποστυλώματα. Μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόσωπο ή διακόσμηση, σήμερα ή αύριο θα φανεί αυτό» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κ. Μενδώνη.

Ωστόσο, η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως «δεν είναι σαφές αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος». «Είναι ταφικό μνημείο, έχουν βρεθεί τα χαρακτηριστικά που προδίδουν αυτό το χαρακτήρα. Νομίζω ότι το ψηφιδωτό ενισχύει απολύτως τη χρονολόγηση ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου π.X. αιώνα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη, «αυτό το μνημείο θα συζητηθεί για παρά πολλά χρόνια και θα απασχολήσει πολύ μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας».

 

efsyn.gr

Scroll to top