14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Από την κωμωδία στο θρίλερ μυστηρίου

Πρεμιέρες στον ΑΝΤ1 με τα στελέχη του να ρίχνουν στη μάχη της τηλεθέασης απόψε και αύριο άλλες δύο νέες ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Πρεμιέρα απόψε για τις «Τρίχες», τη νεά κωμωδία καταστάσεων του ΑΝΤ-1

Σε φουλ ρυθμούς αρχίζουν να μπαίνουν τα κανάλια καθώς φορτώνουν πλέον το πρόγραμμά τους με τις νέες παραγωγές τους. Σειρά σήμερα και αύριο έχει ο ΑΝΤ1, που ρίχνει στη μάχη της τηλεθέασης άλλα δύο ελληνικά σίριαλ, κινούμενος μάλιστα… από την κωμωδία στο θρίλερ μυστηρίου.

 

Η αρχή γίνεται απόψε με την πρεμιέρα της νέας κωμικής σειράς που συνυπογράφουν (σενάριο και σκηνοθεσία) οι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου με τίτλο «Τρίχες». Μια καθαρή κωμωδία καταστάσεων με αυτοτελή επεισόδια διάρκειας από 35 έως και 45 λεπτά, η οποία μάλιστα θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 22.15. Οι βασικοί πρωταγωνιστές (Βασιλική Ανδρίτσου, Θανάσης Αλευράς, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ορέστης Τζιόβας, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τόνυ Δημητρίου, Μιράντα Ζαφειροπούλου) βιώνουν καθημερινές αλλά και ακραίες καταστάσεις, οι οποίες κορυφώνονται με την παρουσία ενός ή δύο γκεστ σε κάθε επεισόδιο. Παράλληλα, ξετυλίγονται με χιούμορ οι διαπροσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών. Είναι ένα κωμικό και σατιρικό σχόλιο που, μέσα από την εύθυμη πλευρά της κωμωδίας, προβάλλει εύστοχα όσα συμβαίνουν στο περίφημο κομμωτήριο «Sex & The Hair». Εκεί όπου άντρες και γυναίκες κάθονται για έναν γρήγορο καλλωπισμό και μπροστά στο πιστολάκι των κομμωτών ανοίγουν την ψυχή τους.

 

Ετσι, το κομμωτήριο μετατρέπεται σε «εξομολογητήριο» και γίνεται ο καθρέφτης της εποχής μας. Στο πρώτο επεισόδιο, η Καιτούλα Καραντάνου (Βασιλική Ανδρίτσου) διατηρεί ένα κομμωτήριο σε μια ήσυχη γειτονιά στο Θησείο, το οποίο κάποτε ζούσε στιγμές δόξας. Τους τελευταίους όμως μήνες, η έλλειψη πελατών την έχει οδηγήσει στα όρια της απόγνωσης. Σαν να μην έφτανε αυτό, η αιφνιδιαστική απόφαση της ιδιοκτήτριας του ακινήτου, κυρίας Πολυκάρπου (Μαρία Κατσανδρή), να κάνει έξωση στην Καιτούλα και στον υπερσεξουαλικό σύζυγό της Τάσο Καραντάνο (Νίκο Μουτσινά) οδηγεί την Καιτούλα σε πολύ ακραίες αποφάσεις με απώτερο στόχο να διαφημίσει το κομμωτήριο και να επιβιώσει. Τα εμπνευσμένα και συνάμα σουρεάλ σχέδιά της πέφτουν στο κενό το ένα μετά το άλλο, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ένας εντυπωσιακά γοητευτικός, αλλά άνεργος πτυχιούχος αρχιτέκτονας, ο οποίος διεκδικεί θέση σερβιτόρου στο απέναντι καφέ…

 

Αύριο, στο κανάλι του Αμαρουσίου θα κάνει πρεμιέρα και το νέο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου με τίτλο «Η εκδρομή» (κάθε Τετάρτη στις 22.15). Το σενάριο υπογράφει η Στέλλα Βασιλαντωνάκη και τη σκηνοθεσία ο Αλέξανδρος Πανταζούδης, με πρωταγωνιστές τους: Λίνα Σακκά, Οθωνα Μεταξά, Τίνα Λεωνόρα, Γιάννη Ποιμενίδη, Δημήτρη Κοντό, Νίκο Κολοβό, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Βασιλική Γραικού, Νίκο Νικολάου, Γιώργο Χαλεπλή, Ευγενία Σαμαρά κ.ά. Στην ιστορία, μέσα στο καταχείμωνο, σε άγριες καιρικές συνθήκες, 13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο-καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Αγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, βρίσκονται εκεί ο καθένας με διαφορετική αφορμή. Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι; Βρέθηκαν τυχαία εκεί ή κάποιος επιδίωξε να τους μαζέψει; Εγκλωβισμένοι, αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως ο εγκλεισμός τους δεν είναι τυχαίος. Κανείς τους δεν θα βγει από εκεί μέσα όπως ήρθε…

 

[email protected]

 

Scroll to top