14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λ. ΚΑΠΠΟΣ

Τιμητικά διδάκτορας του ΑΠΘ

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΚΑΠΠΟΣΕπίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Ελληνας νευρολόγος που πρωταγωνιστεί διεθνώς στις έρευνες για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ο καθηγητής Λουδοβίκος Κάππος αναγορεύεται απόψε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας. Μετά την ειδική τελετή, ο τιμώμενος θα μιλήσει με θέμα «Ο αγώνας για αποτελεσματική θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης: επιτεύγματα, διλήμματα, προκλήσεις για το μέλλον».

 

Ο καθηγητής Λουδοβίκος Κάππος κατέχει την έδρα του τομέα της νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας. Από το 1980 συμμετέχει ενεργά σε εξειδικευμένα επιστημονικά προγράμματα στους τομείς της νευροογκολογίας, νευροβιολογίας, νευροανοσολογίας και νευρογενετικής. Η εμπειρία του καλύπτει πολλούς ιδιαίτερους τομείς, όπως η μαγνητική τομογραφία, η νευρολογική αναπηρία και η νευροψυχολογία.

 

Εχει συντάξει περισσότερα από 600 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος σε τουλάχιστον 600 σεμινάρια και διαλέξεις. Η πολύτιμη συμβολή του στον τομέα της πολλαπλής σκλήρυνσης έχει αναγνωριστεί με πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία που έχει λάβει τα τελευταία 32 χρόνια από καταξιωμένους φορείς.

 

N.ΦΩΤ.

 

Scroll to top