14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συνδρομητές στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων για τους εργαζομένους στη Forthnet-Netmed, που καταγγέλλουν (πέραν των μειώσεων μισθών, των απολύσεων και της εντατικοποίησης) ακόμη και άθλιες συνθήκες υγιεινής στον χώρο εργασίας και απαιτούν υπογραφή νέας σύμβασης.
      Pin It

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εκλεισαν τους υπολογιστές, πέταξαν τα ακουστικά τους και προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στη Forthnet-Netmed, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας. Βασικό αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων είναι η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας, αίτημα στο οποίο η εταιρεία δεν φαίνεται να συναινεί.

 

Για μισθούς πείνας, καθεστώς μόνιμου… φόβου απόλυσης και άθλιες συνθήκες υγιεινής στον χώρο εργασίας κάνει λόγο ο Κώστας Ραουζαίος, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Forthnet-Netmed. «Η εργοδοσία απολύει παλιούς συναδέλφους με χρόνια πείρας και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και προσλαμβάνει νέους, 5ωρους, με ατομικές συμβάσεις εργασίας και με μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Συχνά προφασίζεται έκτακτες ανάγκες και παίρνει κόσμο από τα γνωστά “δουλεμπορικά”. Προκειμένου οι συνάδελφοι να φτάσουν τα 500 ευρώ, αναγκάζονται να δουλεύουν ατέλειωτες υπερωρίες», μας λέει ο Κ. Ραουζαίος, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί ακόμη και σε καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας.

 

Ανακοίνωση

 

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου γίνεται λόγος για αντίκτυπο στην υγεία των εργαζομένων. Λιποθυμίες, τενοντίτιδες, πόνοι στη μέση και προβλήματα στην ακοή και την όραση είναι τα «ελαφριά» συμπτώματα… «Την προηγούμενη βδομάδα, ένας νεαρός συνάδελφος, 25 ετών, ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι ξέραμε: ότι ο πόνος στην καρδιά προήλθε από την πίεση που του ασκούνταν στη δουλειά για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αύξηση της αποδοτικότητάς του», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Κ. Ραουζαίος.

 

Χθες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, ενώ στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πάρθηκε απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24 Οκτωβρίου. Το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet-Netmed ζητάει να σταματήσουν οι απολύσεις και θέτει ως αιχμή όλων των αιτημάτων την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς, δικαιώματα και συνθήκες εργασίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Παράλληλα, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ για την 1η Νοεμβρίου.

 

Η υπογραφή ΕΣΕ έχει τεθεί και στο παρελθόν στην εργοδοσία, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία και η επίσημη γραμμή της είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζει καθόλου το αίτημα του Σωματείου για υπογραφή ΕΣΕ, ενώ υποστήριξε ότι δεν αποτελεί συλλογικό αίτημα και δεν χαίρει υποστήριξης από την πλειοψηφία των εργαζομένων…

 

Scroll to top