14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Κόκκινη γραμμή» από τους δημάρχους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, Σταμούλος (Ικαρία), Πελετίδης (Πάτρα), Σίμος (Πετρούπολη), Σελέκος (Χαϊδάρι), υπογράφουν κοινή επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία... ενημερώνουν ότι δεν θα υλοποιήσουν τους «δημοσιονομικούς στόχους».
      Pin It

Την εναντίωσή τους στην κυβερνητική παραίνεση για «επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» υπογραμμίζουν οι τέσσερις δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» [Στέλιος Σταμούλος (Ικαρίας), Κώστας Πελετίδης (Πάτρας), Βαγγέλης Σίμος (Πετρούπολης) και Μιχάλης Σελέκος (Χαϊδαρίου)]. Με κοινή επιστολή τους απαντούν στην εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών και ζητούσε από τις τοπικές διοικήσεις να μειώσουν άμεσα τις αποκλίσεις από τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου. Μεταξύ άλλων, προχωρώντας σε νέες περικοπές στις λειτουργικές τους δαπάνες, φροντίζοντας για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τρίτους και αυξάνοντας τις εισπράξεις από τα ίδια έσοδά τους.

 

«Δεν θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ να πετύχουν τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου 2014-2018, γιατί δεν θέλουμε να μειώσουμε, όπως μας ζητάνε, τις δαπάνες για προμήθειες, για υπηρεσιακές μετακινήσεις, για προσλήψεις προσωπικού, για υπερωριακή απασχόληση κ.ά., αυτές δηλαδή που ονομάζουν “λειτουργικού τύπου δαπάνες”, ακριβώς γιατί αυτό θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών μας, την αδυναμία κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών, βασικών λειτουργιών των δήμων μας», αναφέρουν οι δήμαρχοι.

 

Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, ότι δεν θα αποδεχτούν την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη και παράβολα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής συγκυβέρνησης και Ε.Ε., «που η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ονομάζει «“βελτίωση της εισπραξιμότητας ιδίων εσόδων”. Θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους δημότες μας τις όποιες απειλές και “ποινές”, επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης», καταλήγουν.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top