14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΕΣΩ FACEBOOK

Εκβιαστές κάθε ηλικίας με θύμα μία 12χρονη

      Pin It

Με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου βαρύνονται από προχθές δύο 16χρονοι, ένας 36χρονος κι ένας 47χρονος που φέρονται να αποπλάνησαν μια 12χρονη, προκειμένου να τους στείλει μέσω facebook φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Η μικρή έστειλε πράγματι φωτογραφίες της σε «ερωτικές» πόζες, όμως οι ανωτέρω φέρονται πως την εκβίαζαν, για να τους στείλει κι άλλες, πιο αποκαλυπτικές, αλλιώς θα δημοσιοποιούσαν αυτές που ήδη είχαν.

 

Κάτι που δεν άντεξε η 12χρονη, η οποία ενημέρωσε τους γονείς της, εκείνοι τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι αυτή με τη σειρά της τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και ενέκριναν την άρση απορρήτου. Ετσι, οι αστυνομικοί, με τη βοήθεια και τη συνεργασία των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες Διαδικτύου, εντόπισαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων και πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια τους στον Βύρωνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και στην Ξάνθη.

 

Στις εφόδους αυτές ο 36χρονος κι ένας από τους 16χρονους ήταν συνδεδεμένοι στο facebook, οπότε και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, ενώ ο άλλος 16χρονος και ο 47χρονος ήταν εκτός δικτύου και γι’ αυτό συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Επίσης, στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων που συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία και θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

 

Μ. Τσαλδάρης

 

Scroll to top