20/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο πιο καλός ο μαθητής!

      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Η νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου δεν ήταν τυχερή για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά δεν αποδείχθηκε και καταδικαστική!

 

Δύο μήνες πριν ο Ολυμπιακός είχε υποδεχτεί τη Σάλκε στο Καραϊσκάκη και έχασε με 2-1. Με βάση όμως την εικόνα του αγώνα μάλλον στάθηκε τυχερός, αφού θα μπορούσε και να διασυρθεί! Οι Γερμανοί είχαν χαμένο πέναλτι, ενώ οι Ισπανοί διαιτητές δεν μέτρησαν κανονικό γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

 

Κοντολογίς ο Ζαρντίμ στην πρώτη του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε πιαστεί αδιάβαστος, αλλά η συνέχεια μας δείχνει ότι το έριξε για τα καλά στη μελέτη.

 

Πώς είχε εμφανιστεί τότε ο Ολυμπιακός και ποιες είναι οι μετατροπές που έχει επιφέρει ο Πορτογάλος τεχνικός, ώστε αύριο το βράδυ να διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης;

 

Η πιο σημαντική παρέμβαση που πραγματοποίησε ήταν η θωράκιση της μεσαίας γραμμής με έναν παραπάνω παίκτη. Ξεκίνησε, θέλοντας να αντιγράψει τον Βαλβέρδε, με δύο κόφτες, αλλά έχοντας στην ίδια ενδεκάδα τον Μασάντο με τον Αμπντούν και στην επίθεση τον Τζιμπούρ ο Ολυμπιακός έχασε παίκτες για μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να κάνουν πάρτι χωρίς να…πληρώσουν κιόλας!

 

Ο Ζαρντίμ είχε στο μυαλό του την καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα και, προσπαθώντας παράλληλα να μάθει και την ομάδα του, μπήκε «πρόχειρα» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως η βλάβη, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν ανεπανόρθωτη.

 

Η βασική αλλαγή που πραγματοποίησε; Πρόσθεσε τρίτο ανασταλτικό μέσο, πρώτα τον Σιόβα στον εκτός έδρας αγώνα με την Αρσεναλ και κατόπιν τον Γκρέκο τον οποίο τον έβαλε δίπλα στους Μανιάτη και Μοντέστο. Κάπως έτσι ήρθαν οι δύο νίκες με τη Μονπελιέ και το τρένο του Ολυμπιακού μπήκε ξανά στις ράγες της πρόκρισης.

 

Σε αυτό προσθέστε ακόμη ότι οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν σημαντικά τα ποσοστά τους στις στημένες φάσεις, άλλαξαν τερματοφύλακα με τον Κάρολ να μονιμοποιείται σε όλα τα παιχνίδια αφήνοντας έξω τον Μέγερι που έπαιξε με Σάλκε και Αρσεναλ και με όπλο την καλή του φυσική κατάσταση ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να αντέχει ώς το τέλος.

 

Με το «καινούργιο σχέδιο» ο Ζαρντίμ μπορεί να είναι περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι στην πρεμιέρα του θεσμού, αν και θα πρέπει να φανεί το ίδιο τυχερός στο παιχνίδι της υπομονής που ακολουθεί, καθώς αν του ξεφύγει το σκορ σε αυτό το διάστημα, μετά θα είναι δύσκολο να επιστρέψει όπως συνέβη στους αγώνες με τους Γάλλους.

 

Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα ο Ολυμπιακός αναχωρεί σήμερα για τη Γερμανία με «ηθικό ακμαίο» και έχοντας την «ασφάλεια» ότι έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παράταση της ευρωπαϊκής του πορείας, έστω και στο Γιουρόπα Λιγκ, οπότε θα ρίξει τη ζαριά του για το κάτι παραπάνω που μπορεί να του δώσει η συμμετοχή του στις 16 καλύτερες ομάδας της ανώτερης -σε επίπεδο συλλόγων- διοργάνωσης.

 

Το πίστευαν άραγε πολλοί αυτό το ενδεχόμενο μετά το πρώτο ραντεβού με τους Γερμανούς;

 

 

Scroll to top