14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Συνύπαρξη με συνεχείς τριβές των οργανωμένων και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μια διαφορά που δεν κατάφερε να γεφυρώσει ούτε ο «λαοπρόβλητος» Ζαγοράκης.
      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

ΙΝΤΙΜΕ

ΙΝΤΙΜΕ

Ούτε τα χρέη ούτε η δημιουργία νέας ανταγωνιστικής ομάδας προβληματίζουν τόσο τον Ιβάν Σαββίδη όσο η σχέση της ΠΑΕ με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είναι ίσως ο πιο δύσκολος γρίφος, τον οποίο δεν κατάφερε να λύσει κανένας από τους προκατόχους του. Ούτε καν ο Θόδωρος Ζαγοράκης, που υπήρξε ο πλέον λαοφιλής πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και ανέλαβε την ηγεσία του με πρωτοβουλία των οργανωμένων.

 

Ο νυν ευρωβουλευτής είχε φτάσει στο σημείο να ρίξει τα κάγκελα της Θύρας 4 και να βγάλει την αστυνομία από το γήπεδο, αλλά στο τέλος βρέθηκε και αυτός στο στόχαστρο πολύ σκληρής κριτικής για τον τρόπο που διοίκησε τον ΠΑΟΚ.

 

Στα δύο και πλέον χρόνια που ο Σαββίδης έχει τον τίτλο του μεγαλομετόχου, είναι εμφανής η προσπάθειά του να μπολιάσει δύο διαφορετικούς κόσμους που υπάρχουν στην ομάδα.

 

Από τη μία, θέλει να διατηρήσει τη στενή επαφή της ΠΑΕ με τους συνδεσμίτες, σε ορισμένους από τους οποίους έχει δώσει ρόλο σεκιουριτά. Από την άλλη, επιδιώκει να συνεργαστεί και με πρώην στελέχη της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλει πιο αυστηρούς κανόνες πειθαρχίας στην κερκίδα, απόφαση που ήρθε ως απόρροια των σοβαρών επεισοδίων στον αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης, στις πρώτες εβδομάδες παρουσίας του στην Τούμπα.

 

Αυτή η συνύπαρξη μόνο εύκολη δεν είναι. Τριβές υπάρχουν πολλές, ειδικά από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος αποφάσισε να ορίσει επικεφαλής της ΠΑΕ για θέματα ασφαλείας τον Ηλία Γεροντίδη, έναν πρώην αστυνομικό διευθυντή.

 

Ο τελευταίος είναι μονίμως στο στόχαστρο της σκληροπυρηνικής πλευράς των οργανωμένων, ενώ τελευταία δίπλα του μπήκε και το όνομα του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη.

 

Αρκεί να διαβάσει κανείς την προ ημερών ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νεάπολης «Μπέλλος», ο οποίος ζήτησε ευθέως την απομάκρυνση των δύο στελεχών, επειδή δεν έκαναν τίποτα για να γλιτώσουν συνοπαδούς τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη από την υποχρεωτική παρουσία σε οικεία αστυνομικά τμήματα κάθε φορά που παίζει ο ΠΑΟΚ.

 

«Για τον πρώτο (σ.σ. Ηλίας Γεροντίδης) δεν μας ενδιαφέρει η σχέση σου με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και πώς ανέλαβες αυτήν τη θέση. Για εμάς είσαι ανίκανος, άσχετος και παρελθόν από χθες. Οσον αφορά στον δεύτερο (σ.σ. Αχιλλέας Μαυρομάτης), θέλουμε να μας πεις ποιο είναι το βύσμα σου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε προσέλαβε ως δικηγόρο από τη στιγμή που δεν ξέρεις ούτε τα στοιχειώδη», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Κι αυτό αποτελεί απόδειξη του πόσο αντίθετη είναι η φιλοσοφία περί ποδοσφαίρου των δύο πλευρών.

 

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Γεροντίδης ήταν εκείνος που είχε εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία του για την… κίνηση γνωστού οργανωτή της κερκίδας να ρίξει ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού στον περιβόητο περσινό ημιτελικό Κυπέλλου, με όλα όσα ακολούθησαν. «Αυτά τα ψάρια μάς κόστισαν 50.000 ευρώ (σ.σ. τόσο κοστολογήθηκαν από την πειθαρχική της ΕΠΟ) και τη δημιουργία πολύ κακών εντυπώσεων που οδήγησαν στην τιμωρία της ομάδας», είχε πει.

 

Χθες και μετά τη συμβολική «κατάληψη» των γραφείων της ΠΑΕ, αντιπροσωπεία οργανωμένων, σε συνάντηση με τον Ιάκωβο Αγγελίδη, ζήτησε την απομάκρυνση του Γεροντίδη και του Μαυρομάτη. Ωστόσο, τους ξεκαθαρίστηκε ότι μπορεί η ΠΑΕ να ακούει τους πάντες, αλλά παίρνει μόνη της τις όποιες αποφάσεις για τα στελέχη της.

 

Ο Σαββίδης άπλωσε ασπίδα προστασίας στα δύο στελέχη του, αλλά είναι σαφές πως τέτοιες μετωπικές θα υπάρξουν κι άλλες.

 

Εχει ενδιαφέρον λοιπόν πώς θα συνεχίσει να αντιδρά ο μεγαλομέτοχος της ομάδας.

 

Σημειωτέον πως δεν είναι πλέον στη ζωή και ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, που έκανε πολύ σημαντική δουλειά σ’ αυτό τον τομέα.

 

Scroll to top