Pin It

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia

Ζητώντας να τεθεί εκτός νόμου η κομμουνιστική ιδεολογία και να αναγνωριστούν ως βετεράνοι του Β’Παγκοσμίου Πολέμου οι ένοπλοι του Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού (UPA), χιλιάδες εθνικιστές και ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν σήμερα (Τρίτη) έξω από την ουκρανική Βουλή, στο κέντρο του Κιέβου, τελευταία ημέρα των συνεδριάσεων πριν τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου.

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia-1

Μεταξύ των υπό συζήτηση νομοσχεδίων, όπως γράφει η εφημερίδα Kyiv Post, ήταν κι ένα σχετικό με τα αιτήματα των διαδηλωτών, που είχε καταθέσει το ακροδεξιών πεποιθήσεων, εθνικιστικό κόμμα «Σβόμποντα».

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia-2

Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, όταν ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μαχαίρια, δοκάρια και αλυσίδες.

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia-3

Τόσο το «Σβόμποντα», όσο και οι νεοναζί της οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» κράτησαν αποστάσεις από τους διαδηλωτές -γράφει η εφημερίδα- ενώ μεγάλα κόμματα απέδωσαν τα επεισόδια σε «προβοκάτορες».

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia-4

Ο Ουκρανικός Επαναστατικός Στρατός είχε τους Πολωνούς και τους Σοβιετικούς ως πρωταρχικό στόχο και συνεργάστηκε με τους Ναζί, με στόχο να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο Ουκρανικό κράτος.

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia-6

 

Ο UPA έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις μαζικές εκκαθαρίσεις του Πολωνικού πληθυσμού στη Βολίνια και την Ανατολική Γαλικία- τη σημερινή δυτική Ουκρανία- όπου λέγεται ότι τα θύματα έφθασαν τις 100.000.

 

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia-7

Ukraine-Kievo-diadilosi-akrodexia-8

 

Scroll to top