nekroi-xa

15/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής από την οικογένεια Καπελώνη

Η οικογένεια του Μάνου Καπελώνη που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ζήτησε να απαγορευτεί η χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας του νεκρού από τη Χρυσή Αυγή. Στις 21 Νοεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης.
      Pin It

Στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών προσέφυγε η οικογένεια του Μάνου Καπελώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, προκειμένου να απαγορεύσει τη χρήση του ονόματος και της εικόνας του θύματος από τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Έθνος, οι γονείς του Μάνου Καπελώνη, Κωνσταντίνος και Ουρανία-Σμαράγδα, καθώς και η αδελφή του, Ιουλία-Χριστίνα, υποστηρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού τους για πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες χαρακτηρίζουν «ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του».

Το γεγονός είναι πως η ηγεσία του νεοναζιστικού μορφώματος χρησιμοποίησε από την πρώτη στιγμή το γεγονός της δολοφονίας των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, βεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για μέλη της προκειμένου να υποστηρίξει ότι πραγματοποιείται «πόλεμος» εναντίον της, όπως ανέφεραν και στελέχη της στις προπαγανδιστικές διαδικτυακές τους εκπομπές, την ώρα που στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα υποστήριζαν ότι ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

«Ο Μάνος ουδέποτε θα συναινούσε στην εν ζωή ή μετά θάνατον ηρωοποίησή του και στην εκμετάλλευση του ονόματος και της εικόνας του για πολιτικές σκοπιμότητες, ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του» σημειώνει η οικογένεια του Μάνου Καπελώνη στο αίτημά της.

Η Δικαιοσύνη θα εξετάσει τη μήνυση στις 21 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τότε η Χρυσή Αυγή θα μπορεί να κάνει χρήση του ονόματος και της εικόνας του Καπελώνη.
efsyn.gr

Scroll to top